Ζάκυνθος

Με τραπεζική χρηματοδότηση η πληρωμή των αγροτών

 

Στη συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετείχε χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου Αντώνης Αντίοχος ο οποίος μίλησε στον –Ε- για τις εξελίξεις με τους συνεταιρισμούς και για το αίτημα τραπεζικής χρηματοδότησης για να μπορέσουν να πληρωθούν οι αγρότες σταφιδοπαραγωγοί.

Η συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ ξεκίνησε χθες το πρωί με την παρουσία των εκπροσώπων των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, με σκοπό την τροποποίηση του καταστατικού της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να γραφτούν νέα μέλη της οργάνωσης πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Αντίοχος αναφέρθηκε στις επαφές που γίνονται με την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση της Οργάνωσης και επεσήμανε τα ακόλουθα: «Σήμερα το πρωί θα γίνει συνάντηση με τα στελέχη της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να συζητηθεί το θέμα της χρηματοδότησης της Οργάνωσης η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να πληρώσει τους αγρότες για τα προϊόντα που έχουν παραδώσει. Υπάρχει πρόβλημα γιατί πρέπει οι αγρότες να περιμένουν να σταλεί η σταφίδα στο εξωτερικό, να αγοραστεί και να γίνει η πληρωμή και μετά να λάβουν χρήματα οι ίδιοι. Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου και δεν έχει εξοφληθεί η οφειλή μας. Με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει και τα αδιέξοδα των αγροτών δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εμείς έχουμε τεράστια περιουσία και παραγωγούς που μας στηρίζουν γι’ αυτό μπορούμε να σταθούμε. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στο κεντρικό κατάστημα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και το μεσημέρι θα υπάρχουν τα νεότερα».

Αναφορικά με την ανάδειξη των νέων οργάνων στους Συνεταιρισμούς ο κ. Αντίοχος είπε: «Οι εκλογές θα γίνουν το επόμενο διάστημα και δεν θα δοθεί άλλη παράταση, την οποία δεν θέλει και κανένας».

Τέλος αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν την πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις ενέργειες του πρώην υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη ο Πρόεδρος της ΕΑΣΖ είπε: «Ο κ. Τσαυτάρης ήταν ένας υπουργός που δεν μπορέσαμε ποτέ να τον συναντήσουμε και τον βλέπαμε μόνο από την τηλεόραση. Άφησε πίσω του τεράστια προβλήματα στο συνεταιριστικό κίνημα. Δεν είχε σχέση με την καθημερινότητα του αγρότη, τα οικονομικά του προβλήματα και αδιέξοδα όπως η ακρίβεια των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *