Ζάκυνθος

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στον ΟΔΑΖ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων του ΟΔΑΖ που γίνονται στο χώρο που κατεδαφίστηκαν τα παλιά προσεισμικά κτίσματα.

Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο από σήμερα και προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί καμία εμπλοκή. Η κατασκευή εκτείνεται από το εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου μέχρι το τέρμα σχεδόν του οικοπέδου που είναι προς το δρόμο, δηλαδή την οδό Μουσουργού Καψάσκη προς το ποτάμι.

Οι μεγάλες σύγχρονες εγκατάστασεις ανεγείρονται και εκεί μελλοντικά θα φιλοξενηθούν ΑμεΑ και παιδιά.

Τα παλιά κτίσματα ήταν ακατάλληλα για παραμονή των ατόμων που φιλοξενούσε το ίδρυμα και σταδιακά γινόταν η κατεφδάφισή της και η ανέγερση σύγχρονων. Αυτή είναι η δεύτερη κτιριακή εγκατάσταση που ανεγείρεται και το κόστος τη φθάνει το ποσό των 3.700.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα έχει γίνει η θεμελίωση, η τοιχοποιία και τώρα αρχίζουν εργασίες διαμόρφωσης στους εσωτερικούς χώρους.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στον-Ε- ο Διοικητής του ΟΔΑΖ Ευστάθιος Μπετίνης ο οποίος είπε το έργο υλοποιείται εντός προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

«Δεν υπάρχει υπέρβαση σε τίποτα και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι το έργο θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2014. Θα στεγάσει το Τμήμα Ατόμων με Αναπηρία και το Τμήμα  Παιδικής προστασίας» δήλωσε ο κ. Μπετίνης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.700.000 ευρώ και εκτελείται από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *