Ελλάδα

Με στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές

Με στόχο την αυτοδυναμία θα δοθεί η μάχη των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επεσήμαναν μεταξύ άλλων τα στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του τοπικού ψηφοδελτίου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν ο εν ενεργεία Βουλευτής και δικηγόρος Σταύρος Κοντονής, η λογίστρια Αθηνά Μυλωνά αλλά και ο οικονομολόγος Δημήτρης Πέττας χαρακτηρίστηκε από τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος ως ψηφοδέλτιο «μάχης» και «νίκης», που θα συμβάλει στο να αποκτήσει η Χώρα την πρώτη αριστερή Κυβέρνηση στην ιστορία της και στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που ασκούνται τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Αντώνη Κασσιμάτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των Οικολόγων-Πρασίνων, που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ο Γιάννης Λευτεράτος.

«Θέλουμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές απαιτήσεις που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία αλλά και η Ευρώπη με τη δυναμική προοπτική που δημιουργεί μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιδίωξη μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία όχι μόνο πριν αλλά και μετά τις εκλογές για να επιχειρήσουμε την ανόρθωση της ελληνικής κοινωνίας. Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στη Ζάκυνθο και σήμερα, ακριβώς επειδή οι καιροί το επιτάσσουν, αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ Κασσιμάτης, ο

οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις υποψηφίους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας κάποια στοιχεία από τα βιογραφικά τους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκ μέρους των οικολόγων πράσινων ο Γιάννης Λευτεράτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ που στηρίχθηκε στην αποδοχή 22 θέσεων.

«Δημιουργείται μια συμμαχία με προοπτική και εμείς έτσι την βλέπουμε. Θα σχεδιάσουμε μαζί την περιβαλλοντική πολιτική της Χώρας τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι απλά άθροισμα ψήφων» σημείωσε ο κ. Λευτεράτος, υποστηρίζοντας πως η μεγάλη δύναμη των Οικολόγων βρίσκεται στα ισχυρά πράσινα κόμματα της Βόρειας Ευρώπης που θα μπορούσαν να στηρίξουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταύρος Κοντονής : «Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρός λαός»

Να βάλουν τέλος στο πείραμα «αντιδημοκρατίας» που έβαλε το λαό σε πορεία εξαθλίωσης και φτωχοποίησης ζήτησε ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής από τους ψηφοφόρους, υπογραμμίζοντας πως ο λαός βρίσκεται ήδη σε μια διαδικασία χειραφέτησης και το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ όλο και διογκώνεται.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο και για το κλίμα τρομοκρατίας που τροφοδοτεί η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να ανακόψει αυτό το ρεύμα και υπογράμμισε πως οι πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα πρώτα μέτρα που θα λάβει θα είναι η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αλλά και η ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

«Όσο προχωρούν οι μέρες και διογκώνεται το ρεύμα προς το ΣΥΡΙΖΑ προς την συγκρότηση μιας Κυβέρνησης της Αριστεράς παρατηρούμε μια εκστρατεία ψεύδους, συκοφαντίας και ψευδολογίας. Είμαστε μαθημένοι σε αυτά αλλά δεν πιστεύαμε πως σε αυτό το χαμηλό επίπεδο θα έφτανε και ο Πρωθυπουργός, που βάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα φόβου, καθώς δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα για να στηρίξουν την πολιτική του. Τρομοκρατούν τους πολίτες για τις καταθέσεις, για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να λασπολογεί λέγοντας πως με μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει το ΕΣΠΑ και οι αγροτικές επιδοτήσεις! Τέτοιο επίπεδο Πρωθυπουργού δεν έχει γνωρίσει ποτέ ξανά η Χώρα» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως με αυτή την Κυβέρνηση της Δεξιάς εναρμονίζονται πλήρως και οι κυρίαρχοι οικονομικοί κύκλοι της Ευρώπης που βλέπουν με τρόμο την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, την εναλλακτική λύση για την έξοδο από την κρίση και το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάλογη προοπτική και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Κοντονής τόνισε πως στην λασπολογία και τα ψεύδη, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με τις θέσεις και το πρόγραμμά του, με την κοινοβουλευτική του δράση και την παρουσία του.

«Ο λαός να κοιμάται ήσυχος, οι καταθέσεις του είναι διασφαλισμένες από την Κυβέρνηση της Αριστεράς και την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα» δήλωσε ο κ. Κοντονής και συνέχισε λέγοντας πως παράλληλα με την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τους συντηρητικούς οικονομικούς κύκλους δέχεται και μια ανάλογη και ντροπιαστική επίθεση και από άλλα κόμματα της Αριστεράς.

«Πως λένε ότι η ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μετεξελιγμένη σοσιαλδημοκρατία; Αν συνέβαινε αυτό, θα δεχόμασταν αυτή την επίθεση πριν από τις εκλογές; Απευθύνουμε και σήμερα πρόσκληση ενότητας σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και τους λέμε ότι είναι ιστορικές οι στιγμές που ζει ο ελληνικός λαός και πρέπει να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μέγεθος της Αριστεράς και τις ιστορικές τις παρακαταθήκες. Το αίτημα της ενότητας είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή θα προωθούμε πάντα» υπογράμμισε.

Τέλος αναφερόμενος ειδικά στο δακύβευμα της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές υποστήριξε πως η τοπική ολιγαρχία θέλει να την αποτρέψει και για το λόγο αυτό εμφανίζονται «θολά ποτάμια» και «ροζ ελέφαντες», δηλαδή κόμματα του δοκιμαστικού σωλήνα, τα οποία οργανώνονται προβάλλονται και χρηματοδοτούνται

από αυτές τις δυνάμεις για να ανακόψουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτελέσουν τους αυριανούς κυβερνητικούς εταίρους και να ακυρώσουν ριζοσπαστικές πλευρές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Σύριζα δίνει την μάχη της αυτοδυναμίας και εμείς λέμε ότι αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρός λαός» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αθ. Μυλωνά : «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δικαίωση των αγώνων μας»

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια η υποψήφια Βουλευτής Αθηνά Μυλωνά η οποία σημείωσε «Είναι η τρίτη φορά που κατεβαίνω στις εκλογές με τον σύντροφο και νυν Βουλευτή Σταύρο Κοντονή. Από τις εκλογές του 2012 μέχρι τώρα έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Εκείνος στα έδρανα της Βουλής, συνεχώς μάχιμος και εγώ στις επάλξεις σαν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον σύντροφο Πέττα είμαστε μαζί στη Νομαρχιακή, μαζί και στους αγώνες».

Η κ. Μυλωνά ευχαρίστησε την οργάνωση του Λαγανά στην οποία είναι συντονίστρια και την πρότεινε ομόφωνα σαν υποψήφια Βουλευτή στην Νομαρχιακή Συνέλευση αλλά και την Νομαρχιακή Επιτροπή που την ψήφησε ως υποψήφια.

«Θέλω να υποσχεθώ στους Ζακυνθινούς και τις Ζακυνθινιές ότι θα κάνω έναν τίμιο αγώνα σε αυτές τις λίγες ημέρες που μένουν μέχρι τις 25 Γενάρη. Ευχή μου και επιδίωξή μου είναι στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι με αυτοδυναμία στην εξουσία. Θα είναι η δικαίωση όλων εμάς που έχουμε διανύσει χιλιόμετρα στους δρόμους διεκδικώντας. Θα δώσω τον αγώνα μου για να γίνει παρελθόν η δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία έχει βυθίσει την χώρα μας στην ύφεση. Θα αγωνιστώ για ένα καλύτερο μέλλον αυτής της χώρας που το δικαιούται και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» κατέληξε.

 

Δημήτρης Πέττας : «Ακόμη και συντηρητικοί κύκλοι αναγνωρίζουν ορθότητα θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην δική του τοποθέτηση, ο υποψήφιος Βουλευτής Δημήτρης Πέττας ξεκίνησε αναφέροντας πως η αίθουσα του Διοικητηρίου είναι γνώριμη, όχι γιατί ο ίδιος θήτευσε σε κάποιο συμβούλιο, αλλά γιατί πολλές φορές σε Συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρήθηκαν στο χώρο αυτό, η ζακυνθινή κοινωνία ενημερώθηκε για μια σειρά από σοβαρά θέματα:

«Από αυτήν την αίθουσα προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε την Ζακυνθινή κοινωνία για τις επιπτώσεις της μνημονικής πολιτικής και για την αποτροπή των συνεπειών εφαρμογής της.

Αντιταθήκαμε μέσα από το κίνημα πολιτών στην εφαρμοζόμενη φορομπηχτική πολιτική μέσω των χαρατσιών, της υπεράσπισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, της υπερφορολόγησης μέσω του Φ.Α.Π, της αποδιοργάνωσης των κρατικών υπηρεσιών (μεταφορά τμημάτων της Δ.Ο.Υ στον Πύργο), με αποκορύφωμα την πρωτοπόρο στην Ελλάδα αντίδραση μας στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας:

«Οι αντιδράσεις αυτές πρέπει να εκφραστούν πολιτικά, και αυτό προσπαθούμε σήμερα, με την υποψηφιότητα μας. Από το όχι και το αντί θα πρέπει να πάμε στο Να, την θέση και όχι την άρνηση. Η χώρα και η κοινωνία μας, εάν δεν αλλάξει πορεία είναι καταδικασμένη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση και αντιμετώπιση των συνεπειών της στην κοινωνία».

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *