Ζάκυνθος

Με σημαντική πτώση στο τζίρο κλείνει η σεζόν για τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Για μια άσχημη σεζόν κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, σχολιάζοντας την τουριστική κίνηση και για το μήνα Αύγουστο, την στιγμή που όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι τιμές των καταλυμάτων που προσφέρονταν, ήταν κάτι παραπάνω από συμφέρουσες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διονύσης Τσιώλης, μιλώντας πρόσφατα στον –Ε- έκανε λόγο για πτώση της κίνησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε το 70%, ενώ συμπλήρωσε πως οι τιμές αρκετών δωματίων, ακόμη και στην καρδιά της σεζόν, δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ ανά βράδυ.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί ως προς τη φετινή σεζόν για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, είναι πως αρκετοί ιδιοκτήτες ακόμη δεν έχουν παραλάβει τις πινακίδες τιμών για τα καταλύματα τους και για το λόγο αυτό, ο κ. Τσιώλης, κάλεσε τους συναδέλφους του να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα, πριν από το τέλος του χρόνου.

«Στην αρχή της σεζόν είχα προβλέψει μια μείωση της τάξης του 70% στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Εκτιμώ όμως πως στα ίδια επίπεδα είναι και η πτώση του τζίρου σε εστιατόρια και μπαρ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιώλης, τονίζοντας πως και φέτος υπήρξε μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες allinclusive που προσέφεραν κάποια από τα ξενοδοχεία του νησιού.

Παράλληλα, οι έλληνες τουρίστες που είναι οι κατεξοχήν πελάτες των ενοικιαζόμενων δωματίων, φέτος, λόγω κρίσης και ελλείψει και προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, δεν έκαναν διακοπές ή αν έκαναν διακοπές αφιέρωσαν δύο ή τρεις ημέρες. Ακόμη, υπήρξε μια στροφή των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής σε ξενοδοχεία και όχι ενοικιαζόμενα δωμάτια, αφού προσέφεραν πολύ χαμηλές τιμές.

«Συνήθως για τον κλάδο μας, τα δωμάτια που δε δίνονται σε εταιρείες, δίνονται σε Έλληνες. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, ενώ ξεκαθαρίζω πως ακόμη και για αυτούς που έκλεισαν συμβόλαια  με εταιρείες δεν ήταν καλύτερα, καθώς οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές και συνεχίζουν να μειώνονται. Μετά τα οικονομικά μέτρα, τις αυξήσεις και τα χαράτσια, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδά τους» δήλωσε ο κ. Τσιώλης, συμπληρώνοντας πως αρκετά δωμάτια και κυρίως αυτά που δεν ήταν κοντά στη θάλασσα έμειναν άδεια, ενώ οι τιμές μέσα στον Αύγουστο κυμάνθηκαν στα 20 με 25 ευρώ τη βραδιά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *