Ζάκυνθος

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν τα δύο οδικά έργα του ΕΣΠΑ

Με ρυθμούς χελώνας εξελίσσονται τα δύο μεγάλα οδικά έργα της Ζακύνθου καθώς οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων και της καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες γης, πρέπει να περάσουν μέσα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η διαδικασία των απαλλοτριώσεων που αφορά το έργο της Οδικής Ασφάλειας ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν ζητήματα με τη νέα Νομοθεσία του ΥΠΕΚΑ περί δόμησης. Την ίδια στιγμή, καθυστερήσεις σημειώνονται και για το έργο του οδικού άξονα Ξύγκια – Αλυκές, αφού ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ που θα ορίζει τα ονόματα των δικαιούχων αλλά και τα ποσά που θα αποδοθούν σε κάθε έναν από αυτούς.

Τα παραπάνω έργα, που αξίζει να θυμίσουμε πως εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ το …2009 έχουν περάσει από 40 κύματα προκειμένου να φτάσουν σε ένα ώριμο στάδιο και μεταξύ των πιο σοβαρών καθυστερήσεων που σημειώθηκαν, ήταν αυτή της εκδίκασης των απαλλοτριώσεων.

Μετά από αρκετό διάστημα αναμονής και αρκετό αγώνα προκειμένου να λήξει και το θέμα του καθορισμού της τιμής απαλλοτρίωσης, προκύπτουν νέες καθυστερήσεις που δημιουργούν αγωνία για την εξέλιξη των έργων και το κατά πόσο θα δημοπρατηθούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων για να μην υπάρξει ο κίνδυνος απένταξης.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *