Ζάκυνθος

Με πολυνομοσχέδιο λύνεται το πρόβλημα της ασφάλισης των εργαζομένων του ΟΔΑΖ

Το δρόμο της επίλυσης παίρνει  το θέμα του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στον ΟΔΑΖ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγο μετά από επαφές που είχε σε κυβερνητικό επίπεδο με τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

 

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο το οποίο σε ένα άρθρο του θα ρυθμίζει την ασφάλιση των εργαζομένων του ΟΔΑΖ στο δημόσιο για να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Με δηλώσεις του στον –Ε- ο Βουλευτής ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει ένα χρονίζον πρόβλημα με το συνταξιοδοτικό των εργαζομένων του  ΟΔΑΖ ενώ λύσαμε το θέμα με την υγειονομική τους περίθαλψη όπου εδώ εντάσσονται στο δημόσιο. Ο ΟΔΑΖ ήταν ο ίδιος φορέας ασφάλισης και χορηγούσε συντάξεις, κάτι που δεν μπορούσε να συνεχιστεί σε μια επιδεινούμενη κατάσταση και  δεν μπορούσαν  οι εργαζόμενοι να πάρουν τη σύνταξή τους. Είχε ψηφιστεί μια διάταξη που τους έδινε τη δυνατότητα να πάνε στο δημόσιο αλλά δεν αξιοποιήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις και έμεινε στο κενό. Παλεύουμε δύο χρόνια τώρα για το θέμα αυτό με τα συναρμόδια υπουργεία και συγκρούστηκα με τον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί δεν μπορούσα να κλείσω ένα ραντεβού μαζί του. Τελικά λύνεται το ζήτημα και αρχές του 2012 θα έλθει πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα έχει μία διάταξη για να ενταχθούν στο δημόσιο οι υπάλληλοι του ΟΔΑΖ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *