Ζάκυνθος

Με μεγάλη συμμετοχή το αγώνισμα της Γκιόστρας στην πλατεία Σολωμού

Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από ενωρίς στην πλατεία προχθές Κυριακή για να παρακολουθήσει το δρώμενο της Γκιόστρας που αναβιώνει το σωματείο «Giostra Di Zante» και οι εκδηλώσεις κρατούν ένα τριήμερο.

Στο νησί μας βρέθηκαν αντιπροσωπείες από την Σουλμόνα της Ιταλίας και το Σαν Μαρίνο, εδώ ήταν οι γνωστοί γερακάρηδες αλλά και συγκροτήματα από τα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα η πομπή ξεκίνησε από το πλάτωμα του Αγίου Παύλου και κατευθύνθηκε μέσω της Αλ. Ρώμα στην πλατεία Σολωμού. Στην κεφαλή ήταν η σημαία της Γκιόστρας και αφού πέρασαν όλες οι αντιπροσωπείες, στο τέλος της παρέλασης πέρασαν τα άλογα και οι καβαλάρηδες.

Όλοι κατέληξαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Σολωμού με τους καλεσμένους να σταματούν στο πλάτωμα του Μεταβυζαντινού Μουσείου.

Οι ιππότες και τα άλογα που συμμετείχαν στη Γκιόστρα είχαν την τιμητική τους και αφού έδωσαν τον όρκο άρχισε το αγώνισμα.

Οκτώ άτομα πήραν μέρος στο αγώνισμα, ανάμεσά τους ιππότες που εκπροσωπούσαν τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και τα Κύθηρα.

Προηγήθηκαν οι επιδείξεις με τις σημαίες που έγιναν από τους καλεσμένους της Γκιόστρας από τη Σουλμόνα της Ιταλίας.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *