Ελλάδα

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάζεται στη Ζάκυνθο η μνήμη του πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εορταστικές εκδηλώσεις θα εί-ναι τριήμερες και έχουν ως εξής:

– Σαββάτο 23/8/2014 και ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η επί-σημη κάθοδος του Σεβ/του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

– Κυριακή 24/8/2014, κυριώνυμο ήμερα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη

-Τρίτη 26 /8/2014 ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11.00, η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεση Του στην Ιερή Λάρνακα.

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από το Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των πρώην Δήμων Αλυκών, Αρκαδίων και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνάσιων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *