Ζάκυνθος

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και ο Ιούνιος

Ένας ακόμα καλός μήνας για τον τουρισμό μας αποχαιρέτισε και αυτός ήταν ο Ιούνιος ο οποίος πήγε ικανοποιητικά στο θέμα των αφίξεων. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι η αύξηση για τον Ιούνιο θα κυμανθεί στο +10% και ότι αυτή η πορεία –εκτός απροόπτου- δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Μέσα στο επόμενο διήμερο θα δοθούν τα στατιστικά στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα αναφερθεί αναλυτικά στις αφίξεις αλλά και τις χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας.

Εκείνο που από την πλευρά των επιχειρηματιών του τουρισμού τίθεται είναι το οικονομικό ζήτημα και αυτό γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις βλέπουν τους τζίρους να μειώνονται και το ταμείο τους να αδυνατεί να κάνει τις εισπράξεις που θα καλύψουν τα έξοδα και τη σωστή λειτουργία των μαγαζιών.

Αυτή η εικόνα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα τουριστικά μέρη και είναι κοινές οι διαμαρτυρίες για τις χαμηλές εισπράξεις που οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις αφίξεις. Ωστόσο όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κρίση δεν είναι φαινόμενο που έπληξε μόνο την Ελλάδα και ότι πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Οι εποχές των “παχέων αγελάδων” ανήκουν στο χθες και πλέον πρέπει να συμβιβαστούμε με τη δύσκολη πραγματικότητα και να αξιοποιήσουμε τα συγκρτικά μας πλεονεκτήματα για να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας.

Η αύξηση στις αφίξεις είναι ένα καλό νέο μέσα στα δεδομένα της κρίσης και η πληροφορία ότι θα έχουμε αύξηση και στους επόμενους μήνες της σεζόν είναι επίσης κάτι ενθαρρυντικό.

Η φωτογραφία είναι από τη μεσημεριανή πτήση που έγινε το περασμένο Σαββάτο στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζακύνθου.

Αεροσκάφος της Air Contractor που ήλθε από το Δουβλίνο  ετοιμάζεται για ητν απογείωσή του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *