Ζάκυνθος

Με επιτυχία η έκθεση αγροτικών προϊόντων στην πλατεία Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου τις προηγούμενες ημέρες η έκθεση αγροτικών προϊόντων που οργάνωσε το Επιμελητήριο και εκεί δόθηκε η δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν τι νοστιμιές παράγει η Ζάκυνθος και πώς τις συσκευάζει.

Τα αγροτικά προϊόντα είχαν τοποθετηθεί με καλαίσθητο τρόπο από τους επαγγελματίες πάνω στους ειδικά διαμορφωμένους πάγκους, προσφέρονταν για δοκιμή στους επισκέπτες της έκθεσης και δίνονταν πληροφορίες για τον τρόπο παραγωγής και για την κατανάλωσή τους.

Η επιλογή του χώρου ήταν η καταλληλότερη που μπορούσε να γίνει κι αυτό όχι μόνο λόγω της επισκεψιμότητας που έχει η πλατεία τον Αύγουστο, αλλά και γιατί ο μικρός διαθέσιμος χώρος βοήθησε ώστε πλήθος κόσμου να συνωστιστεί για να δει από κοντά τα προϊόντα και τους παραγωγούς.

Έλληνες και αλλοδαποί βρέθηκαν πολύ κοντά για να δοκιμάσουν από ένα μικρό κομμάτι παστέλι μέχρι το δικό μας τυρί και το ελαιόλαδο.

Μιλώντας στον –Ε- η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Κατερίνα Τρούσσα ανέφερε ότι η έκθεση ήταν πολύ πετυχημένη και ήταν σε συνέχεια άλλων εκδηλώσεων που έγιναν τον Ιούνιο με τη Γκιόστρα.

«Από τότε είχαμε επιτυχία και αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε τον Αύγουστο. Ο χώρος ήταν ο καταλληλότερος καθώς η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι το κέντρο του νησιού και κέντρο προσέλευσης όλων. Η έκθεση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΖΑΚΥΝΘΙΑ και περιμέναμε μεγάλη προσέλευση. Τα σχόλια από περαστικούς, επισκέπτες και εκθέτες ήταν πολύ καλά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι» ανέφερε η κ. Τρούσσα.

Ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο βοήθησε η έκθεση είναι η ανάδειξη προϊόντων που παράγει ο τόπος μας, αλλά δεν είναι πολύ γνωστά.

«Σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε όλα αυτά που παράγει η Ζάκυνθος. Είδαμε συσκευασίες ελαιολάδου με λεμόνι, δεντρολίβανο και σκόρδο. Είδαμε προϊόντα με νέα καρυκεύματα και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας με οποιοδήποτε τρόπο και να είμαστε κοντά τους. Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και εκτός των άλλων θέλουμε να προωθήσουμε και το νησί μας» σημείωσε η κ. Τρούσσα.

Ένα σημείο στο οποίο στάθηκε η κ. Τρούσσα είναι η απουσία των παραγωγών κρασιού που ήταν εμφανής από την έκθεση καθώς ο τρόπος μας παράγει κρασί και μάλιστα καλής ποιότητας.

Εντός των ημερών θα γίνει γνωστός ο χώρος στον οποίο θα επαναληφθεί η έκθεση αγροτικών προϊόντων τις ημέρες του πολιούχου μας και θα είναι κοντά στην εκκλησία του Αγίου.

«Εμείς θέλουμε από όλους να συμμετέχουν γιατί το Επιμελητήριο δεν έχει κάποιο άλλο σκοπό εκτός από το να προβάλλει και να αναδείξει τα είδη μας και τους παραγωγούς. Το κάνουμε για τη Ζάκυνθο. Καλό θα είναι να βοηθάμε όλοι και με οποιοδήποτε τρόπο γιατί δεν περισσεύει κανείς» είπε η κ. Τρούσσα.

Εκτίμηση όλων είναι ότι οι δέκα εκθέτες των περασμένων ημερών θα αυξηθούν στην επανάληψη της διαδικασίας που θα γίνει το τριήμερο εορτών του Αγίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *