Ελλάδα

Με ενισχυμένη περιφρούρηση οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Ωστόσο, προβλέπεται διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης για αποτραπούν έκτροπα και προπηλακισμοί πολιτικών. Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

Κατά πληροφορίες, αποφασίστηκε η διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, αλλά και η ενθάρρυνση μίας πολιτικής έμμεσης αποτροπής φαινομένων βίας και προπηλακισμών διά της ενίσχυσης της εγρήγορσης πολιτών και πολιτικών δυνάμεων. Όλοι συμφώνησαν ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν σήμερα είναι ότι «το κράτος δεν φοβάται», αλλά και ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ενάντια στο νόμο.
Επίσης, υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα καταδίκης των εκδηλώσεων βίας από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς όπως τονίστηκε τα φαινόμενα αυτά υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία.
Στη σύσκεψη τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη ενωτικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο.Τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφάλεια θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη.
Συγκεκριμένα, στην κυβερνητική σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *