Ελλάδα

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρχίζουν αύριο στο νομό μας οι εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στα πλαίσια της «Ρωσικής εβδομάδας στα ιόνια νησιά», στις οποίες συμμετέχει η ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας και είναι το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Μοσκβά».

Οι ναύτες, η στρατιωτική ορχήστρα και η χορωδία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα πάρουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του φόρουμ που είναι αφιερωμένο στη φιλία και τον πολιτιστικό διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Διοργανωτές από την πλευρά της Ρωσίας είναι η Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Σύνοδος, η Ιερά μονή του Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα, ενώ υποστηρίζουν ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά και η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται στα πλαίσια διεθνών σχέσεων και ως τουριστικό νησί που είμαστε πρέπει να υποδεχτούμε τη ρωσική αντιπροσωπεία και να λειτουργήσει σαν δίαυλος συνεχούς επικοινωνίας για εμπορικές συναλλαγές και για τουρισμό.

Οι εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο περιλαμβάνουν τα εξής:

Σάββατο 4 Οκτωβρίου
9.30-11.00: Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.
11.00-11.30: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ναυάρχου Ουσακώφ.
11.30-12.00: Παρέλαση της ορχήστρας του ρωσικού πολεμικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.
13.00-14.00: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Ιόνια νησιά-ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων”.
14.00-16.00: Επίσκεψη των κατοίκων του νησιού στο καταδρομικό πυραύλων “Μοσκβά” του πολεμικού στόλου της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
20.00-21.30: Εορταστική συναυλία στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου
14.00-16.00: Επίσκεψη των κατοίκων του νησιού στο καταδρομικό πυραύλων “Μοσκβά” του πολεμικού στόλου της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά, το ερχόμενο Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στο τέλος της οποίας – σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα – θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγίου Ναυάρχου Θεόδωρου Ουσακώφ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *