Ζάκυνθος

Με δαπάνη του Δήμου η έκδοση ψηφοδελτίων για μικρούς οικισμούς

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου, ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για να καταθέσουν στο Δήμο τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους.

Πιο συγκεκριμένα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τα ψηφοδέλτια συμβούλων κοινότητας άνω των 300 κατοίκων εκτυπώνονται με μέριμνα του οικείου συνδυασμού, ενώ τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές κοινοτήτων έως 300 κατοίκων καταρτίζονται και εκτυπώνονται με ευθύνη του οικείου Δημάρχου και με πιστώσεις του Δήμου.

Οι συνδυασμοί οφείλουν να παραδώσουν, με απόδειξη, στις υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου, οκτώ (8) τουλάχιστον μέρες πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή έως το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ή το αργότερο έως την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 αριθμό ψηφοδελτίων προσαυξημένο κατά είκοσι τοις εκατό (20%) του αριθμού των εκλογέων ανά εκλογικό διαμέρισμα.

Σημειώνεται πως για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ζακύνθου έχει δεσμεύσει από τον προϋπολογισμό του ήδη το ποσό των 558 ευρώ.

Σε 181 αυξήθηκε ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων στη Ζάκυνθο!

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε το πλήθος των εκλογικών τμημάτων για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, Κοινοτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές.

Αυτά υποδιαιρούνται ως εξής:

  • 16.441 θα έχουν δύο κάλπες, Ευρωεκλογές + Περιφερειακές
  • 16.441 με δύο κάλπες, Δημοτικές + Κοινοτικές
  • 2.741 με τρεις κάλπες, Ευρωεκλογές + Περιφερειακές + Δημοτικές
  • 3.440 με τέσσερις κάλπες, Ευρωεκλογές + Περιφερειακές + Κοινοτικές + Δημοτικές.

Σε ότι αφορά το Δήμο Ζακύνθου, τα εκλογικά κέντρα σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ανήλθαν σε 181, εκ των οποίων τα 76 χωρίζονται σε τμήμα Α΄ με κάλπες για ευρωεκλογές και Περιφερειακές και Β΄ με δημοτικές και περιφερειακές και 29 είναι ενιαία με κάλπες και για τις τέσσερις εκλογές.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *