Ζάκυνθος

Με αύξηση 20% έκλεισε ο Ιούνιος στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών

 

Η θετική πορεία του τουρισμού επιβεβαιώνεται συνεχώς αυτή τη χρονιά και οι αφίξεις από το διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου ήταν αυξημένες το μήνα Ιούνιο σε ικανοποιητικό βαθμό.

Τα στοιχεία της κίνησης θα δοθούν στη δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας καθώς στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας υπάρχει φόρτος εργασίας αυτή τη χρονική περίοδο που θα συνεχιστεί μέχρι και το Σεπτέμβριο μήνα.

Μια πρώτη εικόνα δείχνει πως η αύξηση στις αφίξεις για τον Ιούνιο μήνα έφτασε στο ποσοστό του 20% και είναι πολύ υψηλό καθώς είναι κατά τι αυξημένο από αυτό του Μαΐου.

Βέβαια ο επιχειρηματικός κόσμος, ειδικά φέτος, έχει εγείρει σοβαρά ζητήματα για τις διανυκτερεύσεις και την αγοραστική δυνατότητα των τουριστών που είναι πολύ μειωμένα αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά τη γενικότερη στρατηγική στον τομέα του τουρισμού. Οι φωνές διαμαρτυρίας συνεχώς πυκνώνουν και το αίτημα είναι να κάνουμε μια σοβαρή προσέγγιση σε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να βρούμε τρόπους βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος.

Τον Ιούνιο του 2013 ήλθαν στη Ζάκυνθο μέσω του διεθνούς αεροδρομίου 94.431 τουρίστες και με την αύξηση που καταγράφεται φέτος θα φτάσουμε τις 108.000 επισκέπτες.

Το διαφορετικό στοιχείο είναι ότι χρόνο με το χρόνο έχουμε νέες εθνικότητες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναλύσουμε γιατί δίνει τη δυνατότητα στο νησί μας να προσελκύσουμε κόσμο από πολλά διαφορετικά μέρη ,μεγεθύνοντας διαφορετικά δεδομένα. Αυτά για να γίνουν πρέπει να προηγηθεί συστηματική δουλειά, οργάνωση και προγραμματισμός.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *