Ζάκυνθος

Με απευθείας παραχώρηση η εκμίσθωση των καντινών σε Θέατρο και ΕΟΤ

Με τη διαδικασία της απευθείας παραχώρησης ο Δήμος Ζακύνθου θα εκμισθώσει τις καντίνες στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο και στην πλαζ του ΕΟΤ για τους επόμενους δύο μήνες και στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει τη διαδικασία.

Η απόφαση για την απευθείας παραχώρηση ελήφθη ομόφωνα για το Θέατρο και κατά πλειοψηφία για τον ΕΟΤ, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Κωνσταντίνου να ψηφίζει παρών, ενώ κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήματα ως προς την επιλογή των προσώπων που θα γίνει η απευθείας παραχώρηση και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν από το Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως ο κ. Μποζίκης αναγνώρισε πως η απόφαση του να επιλέξει συγκεκριμένα πρόσωπα για την παραχώρηση των δύο καταστημάτων θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς υπάρχει πλήθος ενδιαφερομένων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ανεργίας. Τόνισε ωστόσο ότι αναλαμβάνει το κόστος της επιλογής του και πως η απόφαση για την επιλογή των δύο προσώπων έγινε μετά από πάρα πολύ μεγάλη σκέψη και με κριτήρια την πολυτεκνία, την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας και την ανάγκη τους για εργασία.

Έσπευσε μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου ώστε να διεξαχθεί διαγωνισμός, κάτι το οποίο θα γίνει από την επόμενη χρονιά. Πολλές φορές τόνισε δε, πως η παραχώρηση θα γίνει μόνο τους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

«Είναι γνωστό πως στο υπαίθριο  θέατρο πέρυσι δεν λειτουργούσε καντίνα και αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχε οικοδομική άδεια και άδεια κυρίας χρήσεως. Σε ότι αφορά την πλαζ του ΕΟΤ, πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η παρέμβαση που γίνεται από το Δήμο και θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να δίνει μια πορτοκαλάδα ή έναν καφέ! Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να γίνει διαγωνισμός γιατί πριν από λίγο διάστημα νομιμοποιήθηκαν τα κτήρια, με την αξιοποίηση του Νόμου για τα αυθαίρετα! Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε τα έσοδα που μπορούν να αποφέρουν αυτά τα δύο καταστήματα στο Δήμο και από τι ποσό μπορούμε να ξεκινήσουμε το διαγωνισμό. Ο χρόνος δεν μας επέτρεψε να κάνουμε διαγωνισμό και η απευθείας παραχώρηση θα γίνει μόνο για δύο μήνες» δήλωσε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως οι εκμισθωτές θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν το 20% των ακαθάριστων κερδών τους στο Δήμο και πως θα έχουν την ευθύνη του χώρου όπου θα δραστηριοποιούνται.

«Βρέθηκα σε δύσκολη θέση και επέλεξα ανθρώπους με μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, με αναπηρία και πολυτεκνία. Για την καντίνα στο Θέατρο προτείνω τον Αλέξανδρο Μπάστα, άνεργο και  μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 5 παιδιά ενώ για την καντίνα στον ΕΟΤ προτείνω τον Βλατσέα Σπύρο, άτομο με αναπηρία, που λειτουργεί το κατάστημα στο Παιδικό Σταθμό απέναντι από τον ‘Άγιο και  μπορεί να ανταποκριθεί και να προσφέρει υπηρεσίες στους λουόμενους» δήλωσε.

Ο κ. Μ. Κοντοσταυλάκης, συμφώνησε στην παραχώρηση σε άτομα με οικονομικό πρόβλημα αλλά αναρωτήθηκε αν η απόφαση είναι νόμιμη και ρώτησε αν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Ο Δήμαρχος απάντησε πως η νομιμότητα θα ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αναγνώρισε πως η επιλογή των προσώπων ήταν προσωπική και αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Πλήθος ανθρώπων θα ήθελαν αυτή τη δουλειά αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους καλύψουμε όλους» δήλωσε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, Αντώνης Αντίοχος εξέφρασε τον προβληματισμό για το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο συμπολίτες μας που πρότεινε ο Δήμαρχος, διατηρεί ήδη μια ανάλογη επιχείρηση.

«Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δεν έχουν καμία δουλειά» σχολίασε.

Ο Δήμαρχος απάντησε πως αν επρόκειτο για άτομο που δεν είχε αντίστοιχη επιχείρηση, θα έπρεπε να ανοίξει παρτίδες με την Δ.Ο.Υ. να κάνει έναρξη στο ΤΕΒΕ, να αγοράσει εξοπλισμό και όλα αυτά για δύο μόνο μήνες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *