Ζάκυνθος

Με απευθείας ανάθεση η μεταφορά μαθητών για το Γενάρη

Με απευθείας ανάθεση θα γίνει η μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον μήνα Γενάρη, καθώς το έτος τελειώνει και μαζί του τελειώνει και η σύμβαση που είχε υπογράψει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων, το ΚΤΕΛ και τους οδηγούς ταξί.

 

Θυμίζουμε πως πλέον η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών έχει περάσει από την Περιφέρεια στο Δήμο, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει τις διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού αλλά και την πληρωμή των αναδόχων με τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Οικονομικών.

Παρά το γεγονός όμως ότι ο Δήμος Ζακύνθου προκήρυξε το διαγωνισμό τέλη Νοέμβρη, μετά από αρκετές αναβολές, ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, αφού δεν προσήλθε κανείς ως ενδιαφερόμενος για να υποβάλει προσφορά.

Η στάση αυτή από την πλευρά του  ΚΤΕΛ και των λεωφορειούχων ερμηνεύεται σαν μια προσπάθεια πίεσης ώστε να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί για τις μεταφορές, καθώς το υπάρχον το θεωρούν ιδιαίτερα ασύμφορο. Θυμίζουμε πως το ποσό που θα διατεθεί για τις μεταφορές των μαθητών ανέρχεται σε 841.347,75 €, χωρίς το ΦΠΑ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ΔΣ πήρε απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών με ποσό που θα καθοριστεί ανάλογα με τις προσφορές που θα υποβληθούν.

Το επόμενο διάστημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα συγκεντρώσουν προσφορές από ενδιαφερόμενους, που αναμένεται να είναι οι λεωφορειούχοι και τα ΚΤΕΛ και θα προχωρήσουν σε σύμβαση με αυτούς που θα υποβάλουν την χαμηλότερη προσφορά.

Στην καλύτερη προσφορά θα καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του.

Ο διαγωνισμός που την πρώτη φορά κηρύχθηκε άγονος, θα επαναληφθεί στις 5 Ιανουαρίου από το Δήμο και θα αφορά την μεταφορά των μαθητών για όλο το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *