Ζάκυνθος

Με έρανο τα χρήματα για τη διαφήμιση της πτήσης από Βρυξέλλες

Λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τη διαφημιστική προβολή της αεροπορικής εταιρείας Ryan Air, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Δημαρχείο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν κάποια από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, ωστόσο αρκετοί ήταν οι φορείς που απουσίαζαν. Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους παρευρισκομένους, δεδομένου ότι όπως επισημάνθηκε αρκετές φορές, η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στο νησί, θα ωφελήσει το σύνολο της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τον τουρισμό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και τον Αντιπρόεδρο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλάνου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Βασιλικού, του δικτύου επιχειρήσεων Eco Zakynthos,της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου.

Το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορείς και οι επιχειρηματίες του νησιού είναι 10.000 Ευρώ, ενώ άλλες 10.000 Ευρώ έχει αποφασιστεί πως θα καταβάλει ο Δήμος Ζακύνθου.

Και μπορεί το ποσό αυτό να φαίνεται μικρό, με δεδομένη τη σημασία του εγχειρήματος, όμως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φάνηκε πως για την εξασφάλισή του θα χρειαστεί προσπάθεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων θα συμμετέχουν με το ποσό των 3.000 Ευρώ, ενώ χρήματα δε θα δοθούν από το Σύλλογο Αλυκών.

Από 500 Ευρώ προτίθενται να δώσουν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βασιλικού και το δίκτυο επιχειρήσεων Eco Zakynthos, αφού πρώτα αποφασίσουν σχετικά τα διοικητικά τους συμβούλια, ενώ η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων, αρχικά είχε ανακοινώσει πως θα συνδράμει με 500 Ευρώ και στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος τους Α. Βυθούλκας έκανε λόγο για 1.000 Ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *