Ζάκυνθος

Με ένα καράβι φέτος το δρομολόγιο από το Πρίντεζι στη Ζάκυνθο

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου με την Ιταλία, αφού φέτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, στην γραμμή θα δραστηριοποιηθεί μόνο ένα πλοίο και όχι δύο όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή, αποτυπώνει μια μείωση στην ζήτηση της τουριστικής κίνησης από την γειτονική μας χώρα ωστόσο διατηρείται μια αισιοδοξία πως το κλίμα μπορεί να ανατραπεί έστω και την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε πως πέρυσι είχαν ταξιδέψει στη Ζάκυνθο την περίοδο του Ιουλίου και του Αυγούστου χιλιάδες ιταλοί τουρίστες, οι οποίοι επέλεξαν τα δρομολόγια των δύο πλοίων για να μετακινηθούν από την χώρα τους στον προορισμό των διακοπών τους. Το επιβατικό κοινό, ήταν ως επί το πλείστον νεαροί Ιταλοί, που διέμεναν στο Λαγανά και άλλα γνωστά τουριστικά θέρετρα του νησιού.

Το πλοίο που θα πραγματοποιεί φέτος το δρομολόγιο από το Πρίντεζι, θα είναι το πλοίο IonianQueen, το οποίο ανήκει στην εταιρεία EndeavorLines. Όπως ανέφερε μιλώντας στον –Ε- ο ναυτικός πράκτορας Διονύσης Κεφαλληνός, ο οποίος έχει αναλάβει την πρακτόρευση του πλοίου στο νησί μας, το πλοίο θα ξεκινά από τον Πρίντεζι, περνώντας από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου με τελικό προορισμό την Πάτρα.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται μόνο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλληνό, το πλοίο IonianQueen μήκους περίπου 200 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 1.400 επιβάτες και 300 Ι.Χ. ενώ τα πρώτα μηνύματα σε ότι αφορά τις κρατήσεις, είναι ικανοποιητικά.

Σε ότι αφορά τώρα, τους λόγους για τους οποίους το δεύτερο πλοίο, που ανήκει στην εταιρεία Αγούδημος, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει δρομολόγια στη γραμμή, ο ναυτικός πράκτορας Κώστας Χιώνης, μιλώντας στον –Ε- εξήγησε πως οι κρατήσεις ήταν μειωμένες. Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά πως μέχρι τις αρχές Μάη, οι κρατήσεις άγγιζαν μόλις το 12% των περσινών. Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να αποφασίσει πως το δρομολόγιο για Ζάκυνθο θα είναι ασύμφορο και έτσι θα ανασταλεί.

Το γεγονός όμως ότι το πλοίο που θα ξεκινά από Πρίντεζι και θα περνά από την Κέρκυρα, θα παραμένει για αρκετές ώρες στην χώρα μας αφήνει πάντως ανοιχτό το περιθώριο, να προγραμματιστεί δρομολόγιο για Ζάκυνθο, έστω και την τελευταία στιγμή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *