Ζάκυνθος

Με έγγραφο προς το Λιμεναρχείο ζητά αυτοψία για παραβάσεις στον αιγιαλό

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης  από διαρροή παράνομου αγωγού λυμάτων στο Τσιλιβή συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις που φαίνεται να έχει το πρόβλημα στο οποίο όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες οφείλουν να δείξουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, ώστε αφενός να ληφθούν μέτρα για τους παρανομούντες, αφετέρου να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.
Χθες το πρωί, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Α. Κοντονής είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Ν. Κοκκάλα με σκοπό να συζητήσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και επικεντρώνονται στην ανάγκη απομάκρυνσης του αγωγού από την παραλία αλλά κυρίως της αποτροπής νέας διαρροής στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ παρουσίασε στον Λιμενάρχη έγγραφα στα οποία αποτυπώνονταν οι ενέργειες της Δημοτικής Επιχείρησης μετά τον εντοπισμό του παράνομου αγωγού τον περασμένο Φλεβάρη, όταν το  θέμα είχε αναδειχθεί και με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας μας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ είχε συνεδριάσει για το θέμα τον περασμένο Μάρτη  αποφασίζοντας να ζητηθεί από τον ιδιώτη να αποκαταστήσει το πρόβλημα με τον παράνομο αγωγό ενώ στα τέλη του περασμένου Απρίλη, μετά τη διαπίστωση ότι δεν είχε γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να σταλεί Εξώδικο προς τον ιδιώτη όπως και έγινε πριν από δύο μέρες και αφού είχε ήδη προκληθεί το περιστατικό της ρύπανσης.

Εν τω μεταξύ, ενέργειες για το θέμα θα κληθεί να κάνει σύντομα και η Διεύθυνση για τη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας, μέσω του αυτοτελούς γραφείου που λειτουργεί στη Ζάκυνθο (πρώην κτηματική) με δεδομένο ότι ο παράνομος αγωγός βρίσκεται στα όρια του αιγιαλού.

Πιο συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο ενημέρωσε εγγράφως το γραφείο της Ζακύνθου για το θέμα, καλώντας την υπηρεσία να κάνει αυτοψία στην παραλία του Τσιλιβή, όπου συγκεκριμένος  επιχειρηματίας, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΖ,  έχει προβεί σε παραβάσεις του Νόμου περί αιγιαλού και παραλίας τοποθετώντας τον αγωγό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την υπεύθυνη του γραφείου για τη Δημόσια Περιουσία Αγ. Ζουρμπάνου, η Υπηρεσία θα καλέσει τον ιδιώτη σε απολογία αλλά και σε άμεση αποκατάσταση της ακτής με την απομάκρυνση του παράνομου αγωγού.
Σε περίπτωση που ο ιδιώτης δεν συμμορφωθεί θα ακολουθήσει ενημέρωση του Εισαγγελέα.

«Οι ενέργειες θα γίνουν κατά συγκεκριμένου ιδιώτη που έκανε την παρέμβαση και όχι κατ΄αγνώστων» τόνισε σχετικά η κ. Ζουρμπάνου και αυτό που αναμένεται τώρα είναι όλη αυτή η κινητοποίηση να καταλήξει σε οριστική λύση του προβλήματος με το ¨ξήλωμα¨ του αγωγού αλλά και τη σφράγιση του φρεατίου το οποίο βρίσκεται μπροστά από την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες της Π.Ε Ζακύνθου που έκαναν αυτοψία και διαπιστώθηκε πως από εκεί προκλήθηκε η διαρροή.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *