Ζάκυνθος

Μεταφορά των αποθεματικών του Επιμελητηρίου σε νέο λογαριασμό

Την μεταφορά των αποθεματικών του Επιμελητηρίου Ζακύνθου σε διαφορετικό λογαριασμό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα στην τελευταία του συνεδρίαση με αφορμή την δέσμευση των χρημάτων για τα Επιμελητήρια όλης της χώρας που διενεργεί το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Γαργαλέας ο οποίος είχε ενημέρωση σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με στόχο την διασφάλιση των χρημάτων και την συνέχιση λειτουργίας του φορέα.

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου είχε ταμειακά διαθέσιμο 107.000 ευρώ αλλά τώρα απέμειναν μόνο 41.000 λόγω της παρακράτησης.

Την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει και το Επιμελητήριο Βοιωτίας και όπως επεσήμανε ο κ. Γαργαλέας είναι μια απολύτως νόμιμη ενέργεια. Τα χρήματα θα μεταφερθούν σε λογαριασμό σε άλλη Τράπεζα (πχ στην Εθνική) ενώ μέχρι τώρα ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η ενημέρωση αυτή από τον Πρόεδρο έγινε ενώ είχαν ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου οι οποίοι με τον τρόπο αυτό ήθελαν να εκφράσουν την αγωνία τους για το αύριο και την επιβίωση του φορέα. Ο κ. Γαργαλέας ανέφερε ότι έχει μεριμνήσει για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και ότι για να γίνει αυτή η ενέργεια θα εξουσιοδοτηθεί η Διοικητική Επιτροπή για τα περαιτέρω.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *