Ζάκυνθος

Μετατέθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Το γλέντι»

Η «εταιρεία θεάτρου Ανέμη» παρουσιάζει στο θέατρο Σαρακινάδου την μουσικο-θεατρική παράσταση «Το γλέντι» που στηρίζεται σε λιανοτράγουδα, και παραλογές, συγκεκριμένα την Ηλιογέννητη, και Του νεκρού αδελφού.

Ένα νυχτερινό γλέντι, μια τελετή, όπου οι συνδαιτυμόνες αφηγούνται αρχικά ανάλαφρα, ερωτικά λιανοτράγουδα, προχωρούν σε μακροσκελή, αφηγηματικά τραγούδια καταλήγοντας σε ένα χορό κάθαρσης που επιχειρεί τη συμφιλίωση με την προσωρινότητα της ζωής…

 

Τα τραγούδια αυτά τα συναντά κανείς σε κάθε μέρος της Ελλάδας από την Ήπειρο, την Κρήτη, τα Επτάνησα ως τα Δωδεκάννησα σε παραλλαγές. Ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα σαν τα λαϊκά παραμύθια, με τον τρόπο που γνώριζε ο λαός να μεταλαμπαδεύει τις ιστορίες του. Αυτό που αλλάζει από τόπο σε τόπο είναι η ντοπιολαλιά και η μουσική, ενώ η ιστορία παραμένει σε γενικές γραμμές ίδια. Έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία ποίηση, την τραγωδία και τους λαϊκούς μύθους, έτσι όπως έφταναν στην ψυχή του λαού.

Στην παράσταση, τα σύγχρονα στοιχεία δένουν με τα παραδοσιακά, χρησιμοποιούνται μάσκες, στοιχεία παντομίμας, έντονη κινησιολογία, ζωντανή μουσική, και πολλές εικόνες που σχηματίζονται με απλά μέσα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Παρ, Σαβ, Κυριακή   25, 26, 27 Νοεμβρίου και 2 ,3, 4 Δεκεμβρίου

Ωρα έναρξης Παρασκευή , Σάββατο, ώρα 21 .15

Κυριακή ώρα 19.30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *