Ζάκυνθος

Μεταίωρη η συμφωνία με την Ryan Air, ελλείψει χρημάτων

Η άσχημη εμπειρία της  συμφωνίας με την Easy Jet, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση για κάλυψη μέρους των χρημάτων που δόθηκαν στην εταιρεία για την ενίσχυση της διαφημιστικής καμπάνιας των πτήσεων για Ζάκυνθο, κάνει τους επιχειρηματίες του νησιού ιδιαίτερα επιφυλακτικούς για την αντίστοιχη συμφωνία που αναμένεται να συναφθεί με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryan Air.

Όπως είναι γνωστό μεταξύ των εκπροσώπων της συγκεκριμένης εταιρείας και των εκπροσώπων του νησιού μας, έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των συζητήσεων και αυτό που αναμένεται είναι το πρόγραμμα για την επόμενη τουριστική σεζόν που θα περιλαμβάνει πτήσεις και στη Ζάκυνθο, να ανακοινωθεί!

Καθώς βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης έθιξε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, θυμίζοντας πως οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, Επαγγελματιών και άλλοι επιχειρηματίες θα πρέπει να συμβάλουν οικονομικά ώστε να συναφθεί η οριστική συμφωνία με την εταιρεία.

Η αναφορά αυτή όμως προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα επιχειρηματιών, που ανέφεραν πως δεν μπορούν να βάζουν αυτοί μόνο το χέρι στην τσέπη, την στιγμή που ακόμη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που ανέλαβε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσει στην Easy Jet!

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος έφερε το παράδειγμα από την Κω, εκεί όπου η εταιρεία Ryan Air, στην κυριολεξία εν μια νυκτί, αποφάσισε να ακυρώσει προγραμματισμένες πτήσεις προς το νησί και συγκεκριμένα 132 την εβδομάδα, καθώς οι φορείς του νησιού δεν ανταποκρίθηκαν σε μια αντίστοιχη οικονομική συμφωνία που είχαν συνάψει.

«Σε ότι αφορά την Ryan Air προειδοποιώ από τώρα πως θα πρέπει να έχουμε έτοιμα τα χρήματα πριν ξεκινήσουν οι πτήσεις τον προσεχή Απρίλη» ανέφερε ο κ. Κολύρης και μεταφέροντας το κλίμα από την Κω σημείωσε: «132 δρομολόγια την εβδομάδα είχε στο πρόγραμμα η εταιρεία για την Κω, συν δρομολόγιο και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Για αυτή την συμφωνία έπρεπε να πληρώσει περίπου 130.000 Ευρώ ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού που έχει συσταθεί και επειδή τα χρήματα δε δόθηκαν η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει το δρομολόγιο του Χειμώνα και να αποσύρει και τα δρομολόγια του Καλοκαιριού! Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο η σύμβαση για τον Απρίλη έχει υπογραφεί και θα πρέπει άμεσα να δώσουμε τα χρήματα που έχουμε υποσχεθεί! Φανταστείτε τι άνθηση θα υπάρξει αν ο ζακυνθινός τουρισμός αξιοποιήσει τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Πρέπει όμως να βάλουμε και το χέρι στην τσέπη. Αν τα χρήματα που δίνουμε μας αποδίδουν χρήματα, τότε αξίζει τον κόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολύρης και απαντώντας ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλάνου Χρήστος Ξένος απάντησε πως όταν κατά το παρελθόν οι επιχειρηματίες έβαλαν το χέρι στην τσέπη, δυστυχώς δεν έκανε το ίδιο και ο Δήμος.

«Όταν δώσαμε χρήματα για την Easy Jet, οι Δήμοι και η Νομαρχία δεν έβαλαν χρήματα! Τώρα λοιπόν δε θα βάλω εγώ!» ανέφερε ο κ. Ξένος, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα δείγματα αναξιοπιστίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Ο κ. Ξένος συμπλήρωσε πως τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Ξενοδόχων έχουν κόψει τιμολόγια ύψους 75.000 Ευρώ που δεν έχουν πληρωθεί προς την Easy Jet, αφού αφορούν τις οφειλές των Δήμων και της τέως Νομαρχίας και τόνισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συνδράμει άλλο, γιατί δε θέλει να πάει φυλακή!

Τέλος, ο κ. Α.Ποταμίτης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών ανέφερε πως για την συμφωνία με την  Easy Jet  εγγυήθηκε προσωπικά ξενοδόχος, υπογράφοντας επιταγή και σήμερα είναι έκθετος.

Παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από τους επαγγελματίες, επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι προορισμοί που περιλαμβάνονταν σε προγράμματα αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, «άντεξαν» παρά την κρίση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *