Ζάκυνθος

Μετά τη γέφυρα και πεζογέφυρα

Ένα κονδύλι της τάξης των 70.000 Ευρώ έχει δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2015, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την προμήθεια και την εγκατάσταση μιας ξύλινης πεζογέφυρας στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση καθίσταται κάτι παραπάνω από αναγκαία, αφού μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στην υφιστάμενη γέφυρα, το πλάτος της περιορίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα, μόλις και μετά βίας να εξυπηρετείται η διέλευση ενός οχήματος.

Ο χώρος που υπάρχει για τη διέλευση των πεζών είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχήματος για τους πεζούς που θέλουν να περάσουν απέναντι χρησιμοποιώντας το λιγοστό χώρο που υπάρχει για την εξυπηρέτησή τους πάνω στη γέφυρα.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα γίνει συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 και θα υπάρχει πρόβλεψη και για το συγκεκριμένο κονδύλι, ώστε η δημοπρασία του έργου και η κατασκευή του να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Απλήρωτος ο εργολάβος της γέφυρας!

Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμενόταν η επανεγκατάσταση του αναδόχου του έργου της «Στατικής Ενίσχυσης, αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αποκατάστασης  γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη» για να ολοκληρώσει τις εργασίες που είχε ξεκινήσει στις αρχές του Καλοκαιριού, η υπόθεση αυτή παραμένει στον… «πάγο» λόγω των γνωστών προβλημάτων που αφορούν όλα σχεδόν τα έργα του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, λόγω της προσωρινής διακοπής της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, «παγώνουν» και οι πληρωμές από το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να υπάρχουν οφειλές προς τον ανάδοχο του έργου για εργασίες που έχει ήδη ολοκληρώσει.

Πριν πληρωθεί κάποια από τα οφειλόμενα, ο ανάδοχος είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός στο να ξεκινήσει και πάλι εργασίες που αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις πάνω στη γέφυρα και την τοποθέτηση λιθόστρωτου.

Σημειώνεται πως για όσο διάστημα ο ανάδοχος εργαστεί και πάλι στη γέφυρα, αυτή θα μείνει κλειστή και θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων.

Προς το παρόν, το Λιμεναρχείο που είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας στην περιοχή, δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να εκδώσει την σχετική απόφαση.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *