Ζάκυνθος

Μετ΄εμποδίων ο καθαρισμός της παραλίας του Λαγανά

Πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Η βροχή δυσκόλεψε το έργο όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση που θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή

Ποσότητες σκουπιδιών και διαφόρων άχρηστων αντικειμένων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια της εκστρατείας για τον καθαρισμό της παραλίας του Λαγανά.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά ο καιρός χάλασε τα σχέδια που είχαν γίνει, γιατί κατά τις 11 άρχισε η βροχή που έκανε δύσκολη τη χειρωνακτική δουλειά.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Χαράλαμπος Βαρβαρίγος, ενώ μαζί του εργάστηκαν το Τοπικό Συμβούλιο Παντοκράτορα με τον Γιάννη Κεφαλληνό και τον Γιάννη Καραμαλίκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζακύνθου με τον Χρήστο Πάστρα, καθώς και εθελοντές. Ο καθαρισμός άρχισε ταυτόχρονα από δύο πλευρές, δηλαδή από το τέλος του κεντρικού δρόμου προς τη Μπούκα και από το σημείο Βεζάλ, με αποτέλεσμα στη μία ώρα που είχαν στη διάθεσή τους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν!

Η παραλία του βιότοπου της χελώνας Caretta-caretta θα χρειαστεί ακόμα πολύ δουλειά, γιατί οι εθελοντές θα πρέπει να την περπατήσουν βήμα – βήμα και να μαζέψουν όλα τα σκουπίδια που έχουν χωθεί στην άμμο σε μια ακτίνα αρκετών μέτρων κάθετα στην παραλία και ταυτόχρονα σε όλο το μήκος της ακτής.

Τα μηχανήματα που πήγαν έμειναν σε ορισμένα σημεία για να μην κάνουν ζημιά στην αμμουδιά και μάζεψαν τα πιο ογκώδη υλικά που βρήκαν.

Λόγω του καιρού η προσπάθεια θα επαναληφθεί γιατί θα λάβουν μέρος και οι μαθητές τω σχολείων.

Αν και η τουριστική περίοδος είναι ακόμα μακριά, μέχρι τις αρχές Απριλίου θα γίνει εκ νέου καθαρισμός της μεγάλης παραλίας κατά μήκος και κατά πλάτος.

Αυτοί που συμμετείχαν στον καθαρισμό, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον –Ε- για το μέχρι τώρα αποτέλεσμα και θα ξανασυναντηθούν την ερχόμενη Κυριακή για να συνεχίσουν.

Προχθές ο καθαρισμός έγινε από την περιοχή Βεζάλ μέχρι το ξενοδοχείο Γαλαξίας και συγκεντρώθηκαν ένα φορτηγό με καλάμια και σαράντα σακούλες με σκουπίδια.

Ευχαριστίες απευθύνονται στους ιδιοκτήτες των μηχανημάτων που τα έβαλαν αφιλοκερδώς για να μαζευτούν τα σκουπίδια, δηλαδή τους κ. Σπ. Αλιφιέρη, Δ. Ξένο και Αν. Ξένο.

ERMISNEWSROOM/ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *