Ζάκυνθος

Μειώθηκαν τα δρομολόγια στην γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης

Στα μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια επανήλθαμε από την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουμε 4 δρομολόγια ημερησίως με προοπτική να μειωθούν κι άλλο μέσα στο χειμώνα, ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Η μείωση που κατεγράφη στην κίνηση το καλοκαίρι και ειδικά τον Αύγουστο έχει οδηγήσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε κατάθεση αιτημάτων για νέες μειώσεις δρομολογίων. Στην πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης τα τελευταία στοιχεία έδειξαν μείωση  πάνω από 15% για τον Αύγουστο και ως εκ τούτου αναμένονται κι άλλες περικοπές στα δρομολόγια του χειμώνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Ναυτιλίας θα επανεξετάσει το ακτοπλοϊκό δίκτυο όλων των νησιών και αναμένεται να δώσει σε εταιρείες τα κερδοφόρα νησιά αλλά μαζί με αυτά των άγονων γραμμών αφού πρώτα ομαδοποιηθούν τα νησιά ανά γεωγραφική περιφέρεια. Το νέο ακτοπλοϊκό δίκτυο  θα αναλάβει να υλοποιήσει η υπό σύσταση Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, που θα εποπτεύει την ακτοπλοΐα αλλά και τα λιμάνια. Η επανεξέταση αυτών των στοιχείων περιλαμβάνει και τα πορθμεία, όπως είναι στη Ζάκυνθο.

Αναφορικά με τα νέα δρομολόγια που θα ισχύσουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης τις καθημερινές τα πλοία θα αναχωρούν τις ώρες 06:00 – 10:00 – 15:00 –  19:00 από Ζάκυνθο και από Κυλλήνη τις ώρες 08:00 – 12:30 – 17:00 – 21:00.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιοκτήτες των ναυτιλιακών εταιρειών του νησιού μας κάνουν λόγο για υπέρογκες δαπάνες από την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τα μισθολόγια τη στιγμή που η κίνηση είναι αισθητά μειωμένη και τα έσοδα περιορισμένα.

Πέρυσι το χειμώνα υπήρξαν περιπτώσεις όπου μικρά νησιά σε Ιόνιο και Αιγαίο έστειλαν σήμα κινδύνου επειδή έμειναν αποκλεισμένα για μέρες χωρίς δρομολόγια και κανένας δεν τους έδινε λύση.

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι δριμύς στο χώρο της ακτοπλοΐας όπως δείχνουν τα στοιχεία και τα μηνύματα από τους πλοιοκτήτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *