Ζάκυνθος

Μειωμένος αναμένεται φέτος ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων

Μειωμένος αναμένεται να είναι φέτος, ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι του νησιού μας και το γεγονός αυτό φαίνεται να απασχολεί έντονα φορείς και επιχειρηματίες σε μια περίοδο που ο θαλάσσιος τουρισμός κερδίζει έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την άφιξή του στη Ζάκυνθο έχει ήδη κλείσει ένας πολύ μικρός αριθμός κρουαζιεροπλοίων και πιο συγκεκριμένα μόλις πέντε . Αν και οι ανακοινώσεις των αφίξεων μπορούν να γίνουν στο Λιμεναρχείο μέχρι και την τελευταία στιγμή,   υπολογίζεται πως οι επισκέψεις των κρουαζιεριοπλοίων δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις δεκαπέντε για όλο το Καλοκαίρι!

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε αντίθεση με τα περσινά δεδομένα, οπότε και το λιμάνι του νησιού μας επισκέφτηκε ένας σημαντικός αριθμός κρουαζιεροπλοίων, προσφέροντας μια υπερπολύτιμη τόνωση στην τοπική αγορά. Μάλιστα, αυτή η αύξηση σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι το νησί μας στερείται των απαραίτητων υποδομών, όπως είναι μια προβλήτα για την αγκυροβόληση των πλοίων.

Οι πράκτορες που εμπλέκονται με τον τομέα της κρουαζιέρας, θεωρούν πως η περσινή αύξηση εξηγείται εύκολα, αν σκεφτεί κανείς ότι τα γειτονικά μας λιμάνια, όπως αυτό του Κατακόλου, ήταν γεμάτα. Αποτέλεσμα ήταν οι πράκτορες να αναγκαστούν κατά κάποιο τρόπο να αναζητήσουν εναλλακτικά λιμάνια, όπως αυτό της Ζακύνθου.

Φέτος, δεν ισχύουν τα ίδια δεδομένα, με αποτέλεσμα οι μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της κρουαζιέρας, να προσανατολίζονται σε πιο «σίγουρα» λιμάνια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης, μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεο Ζώντο, σχεδιάζουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, που αφορούν συγκεκριμένα τον τομέα της κρουαζιέρας. Ειδικότερα, προγραμματίζονται επαφές στην έδρα μεγάλων εταιρειών όπως για παράδειγμα στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, με σκοπό να γίνουν επαφές απευθείας με τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας.

Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών, οι εκπρόσωποι της Ζακύνθου θα επιχειρήσουν να προβάλουν τη Ζάκυνθο απευθείας στους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών, θέλοντας να τους πείσουν πως το νησί μας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για θαλάσσιο τουρισμό.

Πρέπει τέλος να θυμίσουμε, πως πριν από αρκετούς μήνες, το νησί μας είχαν επισκεφτεί εκπρόσωποι μιας μεγάλη εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρουαζιέρας με την προοπτική να εντάξουν τη Ζάκυνθο στο πρόγραμμα τους στην Μεσόγειο, αλλά οι συζητήσεις φαίνεται πως έμειναν μετέωρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *