Ζάκυνθος

Μεγαλώνουν οι σπηλαιώσεις στο λιμάνι

Αρκετές είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι μας αφού έχουν εντοπιστεί σπηλαιώσεις σε περισσότερα του ενός σημεία και απαιτούνται μελέτες και χρηματοδοτήσεις για την επισκευή τους, δείγμα της έλλειψης σωστού και έγκαιρου προγραμματισμού έργων για τη βιτρίνα της πόλης μας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα δημοπρατείται η επισκευή της σπηλαίωσης που υπάρχει στο μώλο του Αγίου Νικολάου καθώς έχει εγκριθεί από το υπουργείο η σχετική διαδικασία και χρηματοδότηση. Η σπηλαίωση που υπάρχει κοντά στη Στήλη των Πεσόντων επίσης θα επισκευαστεί μελλοντικά και τώρα έχει εγκριθεί το τεχνικό δελτίο του έργου.

«Δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα και δεν επισκευάστηκε το λιμάνι» δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Τιμόθεος Ζώντος.

Συνεχίζουμε να κάνουμε μελέτες τις οποίες συντάσσουν οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, συμπλήρωσε ο κ. Ζώντος.

Σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρθηκε ότι ανά εξάμηνο πρέπει να γίνεται έλεγχος και συντήρηση στο λιμάνι στο σημείο που ελλιμενίζονται τα πλοία της γραμμής, δηλαδή στο μώλο του Αγίου Διονυσίου.

Αυτό πρέπει να γίνεται συχνά για να προλαβαίνουμε τα χειρότερα καθώς τα πλοία με τους χειρισμούς που γίνονται την ώρα που προσεγγίζουν στο λιμάνι και στο μώλο δημιουργούν προβλήματα, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Για την οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο ο κ. Ζώντος ανέφερε ότι πέρυσι δόθηκαν 130 χιλιάδες ευρώ και φέτος δόθηκαν 105 χιλιάδες ευρώ.

 

Τα υδατοδρόμια

Αναφορικά με την σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκάδα για τις υποδομές των υδατοδρομίων ο κ. Ζώντος δήλωσε ότι σύντομα θα έλθει στο νησί μας αντιπροσωπεία από την εταιρεία που ενδιαφέρεται να δρομολογήσει αυτά τα μέσα μεταφοράς και επεσήμανε:

«Δεν υπάρχει νόημα να γίνει το έργο αν δεν κατασκευαστούν σε όλα τα νησιά υδατοδρόμια γιατί πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους τα νησιά του Ιονίου και επίσης οι τιμές να είναι προσιτές για το κοινό. Καταλήξαμε στο ότι θα έλθουν εδώ εκπρόσωποι της εταιρείας να μας πουν τι χρειάζεται για να εκδοθεί η άδεια. Χρειάζονται κάποιες εγκαταστάσεις. Φέτος δεν προλαβαίνουμε γιατί δεν έχει ενταχθεί τίποτα στον προϋπολογισμό. Από την επόμενη χρονιά εγώ θα ενημερώσω το συμβούλιο και θα προχωρήσουμε. Ελπίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν. Θα γίνει από το Λιμενικό ταμείο για να είναι μόνιμη η αδειοδότηση. Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν στον παλιό το μώλο, δίπλα στον εγκάρσιο. Θα χρειαστούμε 3 μήνες από την ώρα που θα ξεκινήσουμε μέχρι να πάρουμε την άδεια. Η εταιρεία θέλει να συνδέσει τα νησιά του Ιονίου και επίσης τα δρομολόγια να γίνονται και στην Πάτρα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *