Ζάκυνθος

Μεγάλη ζημιά στον τουρισμό οι ακυρώσεις των “κρατήσεων τελευταίας στιγμής”

Τις ζημιές που προκάλεσε η παρατεταμένη εκλογική περίοδος και αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καταγράφουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι βλέπουν μετά λύπης του πως χάθηκαν οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής που λόγω οικονομικής κατάστασης προτιμούσαν οι αλλοδαποί τουρίστες.

Καθώς τα τελευταία χρόνια ήταν αυξανόμενες αυτού του είδους οι κρατήσεις όλοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργείται και σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- δεν χάθηκαν οι κρατήσεις του Ιουνίου αλλά και άλλων μηνών από τους οποίους προσδοκούσαν έσοδα οι επιχειρήσεις.

Το τελευταίο διάστημα από τον Μάιο μήνα μέχρι και την συγκρότηση κυβέρνησης στη χώρα μας, κάτι που κατέστη δυνατό μετά τι δεύτερες εκλογές της 17ης Ιουνίου, με αφορμή και τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου αλλά και του διαδικτύου που περιέγραφε εικόνες τρομερών ελλείψεων στην Ελλάδα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής υπέστησαν μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι.

Τα δημοσιεύματα αναφορικά με έλλειψη χρημάτων στα ΑΤΜ αλλά και έλλειψη φαγητού στα σούπερ μάρκετ ή φαρμάκων στα φαρμακεία, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τους τουρίστες που ήθελαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Λίγοι είναι εκείνοι που τα ψήφισαν  και ήλθαν στην Ελλάδα και στη Ζάκυνθο, ενώ οι περισσότεροι προτίμησαν να πάνε φέτος σε κάποιο άλλο προορισμό.

Τις εκτιμήσεις αυτές έκαναν πολλοί παράγοντες του τουρισμού στο νησί μας, από πράκτορες μέχρι ξενοδόχους και ιδιοκτήτες δωματίων.

Τώρα η αγωνία των επιχειρηματιών στρέφεται στον εσωτερικό τουρισμό που αναμένεται πολύ μειωμένος καθώς είναι ελάχιστες οι κρατήσεις από έλληνες τουρίστες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *