Ζάκυνθος

Μεγάλη γιορτή στο Λιμάνι για την υποδοχή του νέου πλοίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται από την κοινή γνώμη του νησιού μας οι εξελίξεις που θα δημιουργήσει η άφιξη του νέου πλοίου Fior di Levante στη γραμμή Ζακύνθου Κυλλήνης καθώς μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής  δεν είχαν ανακοινωθεί όλα τα νέα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση τα δρομολόγια που έχει ήδη ανακοινώσει η Levante Ferries.

Θυμίζουμε πως το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει ανακοινώσει πρόγραμμα δρομολογίων μέχρι και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και πριν προβεί σε νέες ανακοινώσεις προς το επιβατικό κοινό, αναμένεται να λάβει το “πράσινο φως” από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο ΥΕΝ έχει  διαβιβαστεί αίτημα της Κοινοπραξίας για αλλαγή των ωρών απόπλου των πλοίων της Ιonian Ferries από αυτά που είχαν εγκριθεί παλαιότερα καθώς και οι παρατηρήσεις του τοπικού Λιμεναρχείου.
 
Σύμφωνα πάντως με όσα έγιναν γνωστά, η Κοινοπραξία πλοίων πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε αίτημα νέων δρομολογίων προς το ΥΕΝ με γνώμονα προφανώς τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει η άφιξη του νέου πλοίου.

Το Λιμεναρχείο διατύπωσε τις απόψεις του για την πρόταση αυτή, εκφράζοντας προβληματισμό σε ορισμένες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε μικρή χρονική απόκλιση σε σχέση με τον απόπλου των πλοίων των άλλων εταιρειών και με σκοπό να μην προκύψουν προβλήματα, αντιπαραθέσεις ή ελλιπής εξυπηρέτηση αφού οι θέσεις στο λιμάνι για την πρόσδεση των πλοίων είναι συγκεκριμένες.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το πιθανότερο σήμερα, μετά τις οριστικές αποφάσεις του ΥΕΝ για τα δρομολόγια, το οποίο άλλωστε έχει και τον τελικό λόγο.

Η άφιξη του fior Di Levante

Το παρθενικό του δρομολόγιο στη γραμμή Κυλλλήνης Ζακύνθου θα παραγματοποιήσει το Σάβατο το απόγευμα στις 4 το πλοίο Fior di Levante.

To πλοίο θα αφιχθεί στη Ζάκυνθο στις 5.15 το απόγευμα και στο λιμάνι θα ακολουθήσει μεγάλη γιορτή. Στις 8 το βράδυ θα γίνει αγιασμός και θα ακολουθήσει δεξίωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου θα γίνει την Κυριακή στις 7.30 π.μ. Αναλυτικά τα δρονολόγια του νέου πλοίου αναφέρονται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Παρασκευής το πλοίο  Fior di Levante στον Πειραιά επισκέφθηκε επισκέφτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μετά την ξενάγησή του στους χώρους του πλοίου από τον πρόεδρο της εταιρείας Levante Ferries κ. Γεώργιο Θεοδόση, τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ευστράτιο Απέργη και τον πλοίαρχο κ. Κυριάκο Μουζάκη, δήλωσε: «Είμαστε σε ένα υπέροχο καράβι που αναβαθμίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου, υπερσύγχρονο, πολύ φιλικό στον ταξιδιώτη, μεγάλο και ασφαλές. Ένα πλοίο το οποίο νομίζω θα δώσει στη Ζάκυνθο ακριβώς αυτήν την ώθηση που χρειάζεται για τον τουρισμό της».

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εταιρεία και πρόσθεσε: «Έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε μια καινούργια επένδυση, ένα τόσο σύγχρονο και όμορφο σκάφος να μπαίνει στην ελληνική ακτοπλοΐα. Για εμάς είναι μεγάλη η χαρά σε δύσκολες εποχές να μπαίνουν τέτοια καράβια σαν και αυτό. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε σιγά-σιγά τις φοβίες της επένδυσης, ξεπερνάμε σιγά-σιγά τη συρρίκνωση του ακτοπλοϊκού έργου και ξαναπάμε στη μεγέθυνσή του.

Και, βέβαια, ξεκινάμε από μια πρωταθλήτρια στον τουρισμό όπως είναι η Ζάκυνθος. Εύχομαι για αυτό κάθε χρόνο και ψηλότερα. Βέβαια, ευχόμαστε στον καπετάνιο και το πλήρωμα “Καλές Θάλασσες” και ο Άη Νικόλας να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Και να εξυπηρετήσουν με ωραία Ζακυνθινή φιλοξενία όλους τους επιβάτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *