Ζάκυνθος

Μείωση κατά 15% κατέγραψε το ΚΤΕΛ για τον Ιούλιο

Μπορεί η αύξηση που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο ως προς τις αφίξεις για το μήνα Ιούλιο να είναι σημαντική, ωστόσο στο ίδιο περίπου ποσοστό καταγράφεται η αντίστοιχη μείωση που σημειώθηκε στην κίνηση του επιβατικού κοινού με τα λεωφορεία του  ΚΤΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά στην εφημερίδα μας από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ για το μήνα Μάιο, καταγράφηκε μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και το ποσοστό αυτό αφορά τα εισιτήρια που κόπηκαν για τα υπεραστικά δρομολόγια προς Αθήνα και Πάτρα. Λίγο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό της μείωσης στα δρομολόγια προς και από τη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ αποδίδει την σημαντική αυτή μείωση στο γεγονός ότι ελάχιστοι Έλληνες είχαν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές στο νησί μας μέσα στον Ιούλιο και αυτοί που μπορούσαν μετακινήθηκαν με τα Ι.Χ αυτοκίνητά τους.

Οι τουρίστες που τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσαν το ΚΤΕΛ για να φτάσουν στη Ζάκυνθο, φέτος μάλλον δε θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές ή θα διαλέξουν πιο κοντινούς προορισμούς.

Ακόμη, σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς τουρίστες, αυτοί έρχονται οδικώς στο πλαίσιο οργανωμένων διακοπών και με πούλμαν των γραφείων τα οποία τους διακινούν.

Να σημειωθεί τέλος, πως αντίθετα με τα υπεραστικά δρομολόγια, το ΚΤΕΛ κατέγραψε αύξηση στις μετακινήσεις  στα δρομολόγια από την Πόλη προς τις παραλίες και αντίστροφα και η αύξηση αυτή φτάνει το 10% σε σχέση με πέρυσι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *