Ζάκυνθος

Ματθαίος Λιάσκας: Από τις επενδύσεις στη Ζάκυνθο στην τοκογλυφια και την χρεοκοπία

Ένα πρόσωπο με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα την δεκαετία του 1990 στη Ζάκυνθο και με συμμετοχή σε πολλές επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 141 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τον γνωστό μηχανικό Ματθαίο Λιάσκα 61 ετών, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της περασμένη Παρασκευής.

Η σύλληψή του θεωρήθηκε ως μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής καθώς εναντίον του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Ζακύνθου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται για πολύ γνωστές υποθέσεις εδώ στη Ζάκυνθο, όπου ο συλληφθείς φέρεται να ενεργούσε ως μέλος ομάδας με τοκογλυφικές δραστηριότητες για την οποία ομάδα έχουν υπάρξει στο παρελθόν συλλήψεις και προφυλακίσεις αλλά ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του συλληφθέντος φέρεται να προέκυψε από την μη απόδοση ΦΠΑ εδώ και πολλά χρόνια καθώς ως εργολήπτης είχε αναλάβει την ανέγερση ορισμένων πολύ γνωστών ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο και αλλού.

Ο Ματθαίος Λιάσκας, παρότι μη ζακυνθινός, είχε καταφέρει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990 να αναλάβει την οργάνωση επενδυτικών σχεδίων για αρκετούς ζακυνθινούς επιχειρηματίες και να αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις με γνωστές ζακυνθινές οικογένειες. Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα και να γίνεται τακτικός επισκέπτης του δικαστικού μεγάρου.

Το 2006 μετά την υπόθεση της εξάρθρωσης του μεγάλου τοκογλυφικού κυκλώματος στη Ζάκυνθο τα ίχνη του χάθηκαν από το νησί, ενώ εναντίον είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τα οποία εκκρεμούσαν μέχρι πρόσφατα. Φέρεται να ήταν εκπρόσωπος τεχνική εταιρίας, επιταγές της οποίας είχαν χρησιμοποιηθεί για τοκογλυφικούς σκοπούς

Επίσης, σε βάρος του Ματθαίου Λιάσκα εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Βόλου, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών και 14 μηνών και χρηματική ποινή 700 ευρώ.

Ο συλληφθείς με απόφαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προφυλακίστηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *