Ζάκυνθος

Μας ξύνουν πληγές

Πληγές έξυσαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ καθώς είναι γνωστό τι έχει συμβεί με την πολεοδόμηση του Λαγανά και πόσες παρανομίες επί παρανομιών έγιναν που είχαν σαν αποτέλεσμα να μας βάλουν σε πανεπιστημιακά εγχειρίδια ως παράδειγμα προς αποφυγή! Βεβαίως αυτά μπορεί να μην τα γνωρίζει με λεπτομέρεια ο Αντιδήμαρχος της περιοχής ο οποίος την εποχή που υποτίθεται ότι φτιάχναμε σχέδιο πόλης στο Λαγανά βρισκόταν μακριά από την πατρίδα.

Ο κ. Κολύρης που μίλησε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ ανέφερε πως ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 αλλά εμείς πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι αυτή η μελέτη συζητιέται από το 2005 με προοπτική να διορθωθούν λάθη της πολεοδόμησης. Όμως σε τίποτα δεν είπαν αλήθεια οι αιρετές αρχές όλα αυτά τα χρόνια γιατί η πορεία του χρόνου έδειξε ότι δεν μπορούν να γίνουν διορθώσεις στο σχέδιο πόλης και ότι η μελέτη δεν αφορά μόνο το οικιστικό του Λαγανά αλλά όλα τα χωριά του πρώην Δήμου στα οποία θα προταθούν παρεμβάσεις.

Στην πορεία είχαμε κι άλλες αλλαγές γιατί όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή του κ. Μποζίκη ανακοινώθηκε ότι η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ πρέπει να γίνει για όλο το νησί κι όχι μόνο για το Λαγανά.

Ας αφήσουμε το οικονομικό γιατί είχε ανακοινωθεί η μελέτη ότι θα χρηματοδοτηθεί από το ΘΗΣΕΑ!

Αυτή η μικρή αναφορά έγινε για να φανεί ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση και ότι τελικά δεν ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και τι να κάνουμε….

Γιατί αν ξέραμε δεν θα μπερδεύαμε τη γραμμή του αιγιαλού με τη γραμμή του ρυμοτομικού που είναι η μεγαλύτερη παρανομία των εποχών…..

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *