Ζάκυνθος

Μας αγνοεί η δημοτική αρχή!

Την άποψη ότι οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης σκόπιμα αγνοούνται από τη δημοτική αρχή, επανέλαβε ο τοπικός σύμβουλος Διονύσης Κακολύρης και μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου και στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη, ώστε αντιπροσωπεία του  Τοπικού Συμβουλίου να δίνει το παρόν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων.

Ο κ. Κακολύρης, για ακόμη μια φορά έθεσε το θέμα της Κανονιστικής για τους κοινόχρηστους χώρους στην Πόλη, που συντάχθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν για την πλατεία Σολωμού, σημειώνοντας πως ο Νόμος θα πρέπει να τηρείται για όλους και όχι κατά περίπτωση.

«Επί 2,5 χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης αγνοείται συστηματικά. Μάλιστα, πιεστήκαμε για την σύνταξη της Κανονιστικής, για την οποία δουλεύαμε επί μήνες και το αποτέλεσμα ήταν με διάφορες δικαιολογίες να μην εφαρμόζεται. Συνέπεια είναι να εφαρμόζονται οι παλιές κανονιστικές, ή αποφάσεις που παίρνει ο ίδιος ο Δήμαρχος ή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» σχολίασε αρχικά ο κ. Κακολύρης, ενώ για την κατάσταση στην πλατεία Σολωμού σημείωσε: «Επειδή πιστεύω πως όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Νόμο, δεν μπορεί κάποιος να παίρνει άδεια και κάποιος άλλος να μην παίρνει. Έχω υπόψη μου, πρόσφατο παράδειγμα συμπολίτη μας που ζήτησε άδεια για αυτοκινητάκια και δεν του δόθηκε, ενώ ήδη υπάρχει μια τέτοια δραστηριότητα στην πλατεία! Δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες δύο ταχυτήτων και αποφασίσαμε ομόφωνα να εφαρμοστεί η Κανονιστική, που απαγορεύει κάθε είδους δραστηριότητα στην πλατεία».

Πρόταση του κ. Κακολύρη, είναι οι άδειες μικροπωλητών να εκδίδονται για άλλο σημείο της Πόλης, πιθανόν κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ.

Αναφορά από τον ίδιο έγινε και στις αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την πλατεία Αγίου Μάρκου και την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση στο Τοπικό Συμβούλιο της Πόλης.

«Το παράδειγμα της απόφασης για την πλατεία Αγίου Μάρκου δεν είναι το μοναδικό. Το Συμβούλιο της Πόλης εκπροσωπεί τους κατοίκους της Πόλης και οι αποφάσεις του θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Όμως περίπου 180 σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις αγνοούνται από τη δημοτική αρχή. Στην πλατεία Αγίου Μάρκου, έγινε μια παρέμβαση από το Δήμο και περιορίστηκαν τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι λίγα μέτρα πιο κάτω που ο δρόμος και πάλι στενεύει!» σχολίασε ακόμη και συμπλήρωσε πως το Τοπικό Συμβούλιο αγνοείται συστηματικά, ενώ θα μπορούσε να έχει ενεργό ρόλο στην επίλυση διάφορων προβλημάτων.

Τέλος, ο κ. Κακολύρης αναφέρθηκε στην ανάγκη παρουσίας εκπροσώπων του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

Για το θέμα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης.

«Ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να παίρνουν θέση! Η φωνή μας πρέπει να ακούγεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει, όχι μόνο είναι ομόφωνες αλλά είναι σημαντικές! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τα Καμίνια, όπου έχουμε πάρει απόφαση για παρεμβάσεις και δεν έχει γίνει τίποτα από το Δήμο. Η άποψή μας θα έπρεπε να έχει ακουστεί και για άλλα ζητήματα, όπως ήταν η παραχώρηση των κινηματογράφων, οι παρεμβάσεις στον ΕΟΤ. Η συμβολή μας θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ουσιαστική, σε σχέση με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωή ή ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως μας αγνοούν!»  κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *