Ζάκυνθος

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο Επιμελητήριο για τον Οργανισμό Τουρισμού

Σε κλίμα μεγάλης οξύτητας με συχνές αντιπαραθέσεις και αιχμές έγινε η  συνεδρίαση του Επιμελητηρίου το οποίο συζήτησε την συμμετοχή του στον Οργανισμό Τουρισμού υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τους συντάκτες του καταστατικού του εν λόγω οργανισμού.

Το θέμα προτάχθηκε στην ημερήσια διάταξη και μετά από συζήτηση τριών ωρών αποφασίστηκε να συσταθεί πενταμελής επιτροπή η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις απόψεις που κατατέθηκαν και θα τις γνωστοποιήσει στους υπευθύνους του Οργανισμού Τουρισμού.

Το σημείο αιχμής ήταν τα οικονομικά καθώς από πολλές πλευρές επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να διατεθούν αφειδώς με υψηλό ποσοστό συμμετοχής από το Επιμελητήριο.

Την αρχική ενημέρωση έκανε το μέλος του Δ.Σ. Μαρίνος Στουφής ο οποίος ασχολήθηκε με ένα προς ένα τα σημεία του υπάρχοντος προς το παρόν καταστατικού που πρέπει να αλλάξουν για να υπάρξει διαφάνεια στην διαχείριση του Οργανισμού Τουρισμού και αντιπροσωπευτικότητα.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της Αικατερίνης Τρούσσα η οποία εκφράζοντας τους προβληματισμούς πολλών σημείωσε πως πρέπει να βοηθηθεί ο Οργανισμός Τουρισμού αλλά χωρίς δεσμεύσεις για το Επιμελητήριο, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν θα έχει κάθε χρόνο τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά για να τα διαθέτει.

Ακολούθως ο Γιώργος Στασινόπουλος ανέφερε ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι που έβαλε το Επιμελητήριο για να ενσωματωθούν στο Καταστατικό και αναρωτήθηκε ποιος κοροϊδεύει ποιόν μετά από τόσες συναντήσεις με τους υπευθύνους του Δήμου και της ΣΑΖ. Ζήτησε να μην δεσμευτούν για συμμετοχή με 17% ως ποσοστό στον Οργανισμό επειδή είναι υψηλό και συνεπάγεται και την καταβολή αντιστοίχων χρημάτων.

Ο Ανδρέας Κοτσώνης ζήτησε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που δίνεται με τον Οργανισμό και να κάνουμε ότι έχει γίνει και στο εξωτερικό με αντίστοιχους οργανισμούς.

Ο Αναστάσιος Τζίμης είπε ότι θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που ζήτησε το Επιμελητήριο και αφορούν το καταστατικό του Οργανισμού Τουρισμού και να μην ασχολούνται μόνο για τα χρήματα που θα δώσει το Επιμελητήριο. Ο κ. Τζίμης επεσήμανε ότι θα πρέπει στον Οργανισμό να σεβαστούν τον Πρόεδρο Δ. Γαργαλέα και όχι να ενδιαφέρονται πως θα πάρουν τα λεφτά από το ταμείο του Επιμελητηρίου.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στη θητεία του παρόντος Επιμελητηρίου είναι ο  Οργανισμός ανέφερε η κ. Κορακιανίτου ενώ η κ. Μαλαφούρη σημείωσε πως είναι σωστοί οι προβληματισμοί αλλά χωρίς Οργανισμό είμαστε τελειωμένοι.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του κ. Κόττη για τη σύσταση ομάδας εργασίας και πάνω σε αυτή ητ βάση ο Πρόεδρος πρότεινε και ακολούθως ψηφίστηκε η 5μελής Επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις αλλαγές στο καταστατικό.

Την Επιτροπή αποτελούν οι: Στουφής, Λάζαρης, Στασινόπουλος, ΚορακιανίτουΑρκαδιανός και σε 15 ημέρες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο της.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *