Κοινωνία

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους 3 συνιδιοκτήτες του οικοπέδου όπου έπεφτε η λυματολάσπη

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή τρεις εκ των πέντε συνολικά ιδιοκτητών του οικοπέδου στην περιοχή του Καλαμακίου, στο οποίο είχε απορριφθεί λυματολάσπη καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι και μέσα από την μήνυση που συνέταξε και κατέθεσε ο δικηγόρος τους Λευτέρης Γιαννάτος, είχαν πλήρη άγνοια για το γεγονός και ενημερώθηκαν σχετικά μέσα από το δημοσίευμα του Ερμή!

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι μηνυτές, αφού έλαβαν γνώση τα δημοσιεύματα και καθώς το οικόπεδό τους  βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Ζ., το επισκέφτηκαν και έκπληκτοι διαπίστωσαν τι είχε συμβεί. 

«Σε τμήμα του οικοπέδου επιφανείας περίπου 10.000 τ.μ. ήταν στην κυριολεξία «πεταμένη» μεγάλη ποσότητα λυματολάσπης, τόσο στην επιφάνεια αυτού, όσο και σε λάκκους που είχαν δημιουργηθεί κατόπιν εκσκαφής. Επίσης είχε διανοιχθεί αυθαίρετα χωματόδρομος και είχε επικαλυφθεί η σχετική τράφος» αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, περιγράφοντας το «σοκ» που υπέστησαν αλλά και το  γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχε εντονότατη δυσοσμία καθώς και πλήθος κουνουπιών, μυγών και τρωκτικών.

Οι συμπολίτες μας επισημαίνουν πως προφανώς η λυματολάσπη μεταφέρονταν στο ακίνητό από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Ζ., σε άγνωστο σε αυτούς χρόνο και από άγνωστα σε αυτούς φυσικά πρόσωπα.

Στις 12-9-2018, οι τρεις ιδιοκτήτες προέβησαν σε έγγραφη ενυπόγραφη Αναφορά – Καταγγελία προς το Γραφείο Περιβάλλοντος Νομού Ζακύνθου, την οποία και ο δικηγόρος τους Λ. Γιαννάτος επισυνάπτει στην Μήνυση που κατέθεσε ενώ ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για  το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, και της  ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των περιοίκων και εν γένει τη δημόσια υγεία.

Αν και η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, οι τρεις συνιδιοκτήτες υπογραμμίζουν πως τα άγνωστα σε αυτούς φυσικά πρόσωπα που προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες ή έδωσαν την εντολή για την διενέργεια αυτών, η πλειοψηφία τους  είναι πασιφανές πως πρόκειται για υπαλλήλους καθώς και  εκτελεστικά όργανα διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Ζ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *