Κοινωνία

Μέχρι 15 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το Leader

Δημόσιες επενδύσεις ύψους 1.218.750 ευρώ – Υποβλήθηκε για έγκριση και η πρόταση για ιδιωτικές επενδύσει

Μέχρι τις 15 Ιούλιου «τρέχει» η Πρόσκληση από το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» για την υποβολή Προτάσεων Δημοσίου Χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα (CLLD/LEADER) στην Περιοχή Ζακύνθου και αυτό σημαίνει πως τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την υποβολή προτάσεων είναι στενά, αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθούν καθώς το πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδοτήσεις για πολύ αναγκαίες δράσεις που αφορούν τομείς όπως η προμήθεια εξοπλισμού ή ακόμη και η πυροπροστασία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1.218.750 ευρώ που αναλυτικότερα κατανέμονται ως εξής:

1. Υποδράση 19.2.4.2: 350.000 ευρώ. Η δράση αφορά την στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία). Η υποδράση αφορά σε επενδύσεις που βοηθούν στη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο (μη αστικές περιοχές του νησιού) και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες αστικού επιπέδου ζωής.

2. Υποδράση 19.2.4.3: 250.000 ευρώ: Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας (ενδεικτικά: σημάνσεις, δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, ποδηλατικές διαδρομές).

3. Υποδράση 19.2.4.4: προϋπολογισμός 100.000 ευρώ. Προβλέπεται η ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η υποδράση στοχεύει στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής παρέμβασης, με σεβασμό προς την ιστορία και την παράδοση του τόπου και με στόχο την ενίσχυση δραστηριοτήτων που διέπονται από πολιτιστική αξία και ενσωματώνουν καλλιτεχνική έκφραση.

4. Υποδράση 19.2.4.5: προϋπολογισμός 400.000 Ευρώ: Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικο-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών / συνεδριακών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου –μύλοι, γεφύρια κλπ.)

5. Υποδράση 19.2.6.1 με προϋπολογισμό 118.750 ευρώ που αφορά την πρόληψη και αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα. Μέσω της υποδράσης ενισχύεται η προμήθεια και η εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού τηλεπισκόπησης και του συναφούς λογισμικού για την έγκαιρη ανίχνευση & εντοπισμό των απειλών στις δασικές εκτάσεις, η προμήθεια και η εκπαίδευση στη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού για την υλοποίηση δράσεων καταπολέμησης/ αντιμετώπισης απειλών κατά των δασικών οικοσυστημάτων, οι πρωτοβουλίες ίδρυσης – ενίσχυσης, οργάνωσης και εκπαίδευσης εποπτευόμενων από τους ΟΤΑ φορέων προστασίας των δασών (εθελοντικές οργανώσεις, κλπ.), καθώς και η εφαρμογή σχεδίων πρόληψης – διαχείρισης βιοτικών και αβιοτικών απειλών.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες εβδομάδες η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος ΕΔΠ ενέκρινε την πρόσκληση για τα Ιδιωτικά έργα, η οποία εστάλη στην Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ για έγκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *