Ζάκυνθος

Μέχρι τον Απρίλιο τα μειωμένα δρομολόγια στη γραμμή

Νέα τροπή παίρνει τώρα η υπόθεση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, μετά την οξεία αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η Κοινοπραξία στρέφεται προς το αρμόδιο υπουργείο ζητώντας μείωση των δρομολογίων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Οι πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα ο –Ε- αφορούν όχι μόνο το νησί μας αλλά μία σειρά από ανάλογα αιτήματα που αφορούν ακτοπλοϊκές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες ζητούν έγκριση μείωσης των δρομολογίων. Η κρίση δείχνει απειλητικά τα δόντια της και στον κλάδο της ναυτιλίας και το αίτημα της ζακυνθινής κοινοπραξίας βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Συγκεκριμένα ζητείται να γίνονται τρία δρομολόγια ημερησίως από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο για τα Σάββατα και τις Κυριακές και παράλληλα παρατίθενται τα στοιχεία της κίνησης των τελευταίων μηνών που δείχνουν την μείωση του αριθμού επιβατών και οχημάτων.

Είναι τα ίδια στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Υπολιμενάρχη και εκεί αναφέρθηκε ότι τα μόνα δρομολόγια που έχουν πληρότητα είναι της Παρασκευής και της Κυριακής όταν φεύγουν και επιστρέφουν αντίστοιχα οι δημόσιοι υπάλληλοι που μένουν εκτός νομού.

Εκεί η πληρότητα κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40%. Στα άλλα καθημερινά δρομολόγια υπάρχει μικρή κίνηση και αρκετές φορές τα πλοία φεύγουν με 10 οχήματα. Ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι η μείωση στην κίνηση είναι 17% τώρα και θα αυξηθεί κι άλλο τους δύο επόμενους μήνες.

Ακόμα ανέφερε ότι οι εταιρείες δουλεύουν με ζημιά κι αν δεν υπήρχε ο Αύγουστος θα έκαναν 1 ή 2 δρομολόγια την ημέρα. Τώρα αναμένεται η λήψη απόφασης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών και η συνεδρίαση θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *