Ζάκυνθος

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δόθηκε παράταση για την ολοκλήρωση του Θεάτρου

Παράταση μερικών μηνών δόθηκε με χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η μελέτη του Δημοτικού Θεάτρου αναφορικά με το τμήμα εκείνο του έργου που είναι ο εξοπλισμός του.

Η προθεσμία δόθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και τώρα οι προκλήσεις είναι ενώπιον της δημοτικής αρχής ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 ώστε να δοθεί για το διεθνές συνέδριο που οργανώνεται για τον Ανδρέα Βεζάλ.

Χθες και μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου εγκρίθηκαν οι παρατάσεις και οι μελέτες για τα υποέργα, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι πήγαν στο χώρο του Θεάτρου και ξεναγήθηκαν στο εργοτάξιο από τον αρμόδιο επιβλεποντα μηχανικό Αθ. Κολιούση.

Εδώ και ένα χρόνο οι εργασίες έχουν προχωρήσει ελάχιστα και στη διάρκεια της ξενάγησης στους εσωτερικούς χώρους αυτό έγινε ορατό καθώς υπήρξαν αργοί ρυθμοί σε ότι αφορά τον τμήμα του εξοπλισμού του θεάτρου. Μία ακόμα εργολαβία είναι αυτή που αφορά τους εξωτερικούς χώρους και τα πεζοδρόμια.

Η προμήθεια για τον εξοπλισμό αφορά τα εξής: Προμήθεια και τοποθέτηση για πλήρη λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού του θεατρικού φωτισμού, του συστήματος ενισχυμένου ήχου, του ασύρματου μεταφραστικού συστήματος, του συνεδριακού συστήματος, του συστήματος προβολής εικόνας, του συστήματος επαγωγικού βρόγχου, του συστήματος εξωτερικών μεταδόσεων, του συστήματος ενδοσυνεννόησης, του συστήματος οπτικών μηνυμάτων, περιλαμβάνεται ο απαραίτητος εξοπλισμός σκηνής θεάτρου (μηχανισμοί κίνησης, συστήματα, κατασκευές και παρελκόμενα αυτών), που έχει σχέση και διασφαλίζει την Θεατρική λειτουργία της Αίθουσας. Περιλαμβάνει τους μηχανισμούς και τα συστήματα ανάρτησης και κίνησης σκηνικών, οθονών και φωτιστικών εντός του κτιρίου.

Στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου βρέθηκαν χθες ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τιμόθεος Ζώντος, Ανδρέας Ξένος και Διονύσης Μουζάκης αλλά και μηχανικοί από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *