Ζάκυνθος

Μέχρι τις 30/11 η δήλωση των κυνηγετικών όπλων

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών όπλων των οποίων οι άδειες έχουν λήξει να τις ανανεώσουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, την στιγμή που πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει το χρηματικό αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουν για αυτή τη διαδικασία!

Το τελευταίο διάστημα, πλήθος καταγγελιών έχουν γίνει και στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου από πολλά μέλη του, τα οποία θεωρούν πως το ποσό των 120 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν για να εξασφαλίσουν άδεια για τα όπλα τους, είναι παρά πολύ υψηλό! Μάλιστα, η επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς πως οι κυνηγοί έχουν στην πλειοψηφία τους παραπάνω από ένα όπλο.

Στο θέμα που έχει προκύψει, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Διονύσης Μακρής, ο οποίος έκανε γνωστό πως ήδη έχει γίνει διαμαρτυρία από το τοπικό σύλλογο, στην κυνηγετική ομοσπονδία.

Ο κ. Μακρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο ου –Ε-, σχολίασε πως το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό και εξέφρασε το φόβο πως το υψηλό αυτό χρηματικό αντίτιμο θα αποτρέψει κάποιους από το να δηλώσουν τα όπλα τους, με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του Νόμου.

«Η προθεσμία είναι μέχρι τις 30 Νοέμβρη για τα όπλα που έχουν δηλωθεί αλλά οι άδειες κατοχής τους έχουν λήξει! Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό, αφού κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει μα καταβάλει το ποσό των 120 ευρώ. Η τιμή είναι 20πλάσια, από το να δηλώσεις ένα όπλο για πρώτη φορά! Αυτή την στιγμή η Πολιτεία αναμένει να εισπράξει 432.000 Ευρώ μόνο από τη Ζάκυνθο και αυτό γιατί υπάρχουν 3.600 όπλα των οποίων οι άδειες έχουν λήξει!» σχολίασε ο κ. Μακρής, συμπληρώνοντας πως ο Κυνηγετικός Σύλλογος έχει επικοινωνήσει ήδη με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ζητώντας να γίνει παρέμβαση στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ώστε το αντίτιμο να μειωθεί…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *