Ελλάδα

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια των ενδιαφερομένων να πάρουν άδειες για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς η προθεσμία λήγει τα τέλη του μήνα.

Συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώθηκε ότι:

1)Όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών και εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτημα στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Ζακύνθου έως 30/06/2019.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • η δυνατότητα συνέχισης λειτουργίας εντός ορίων κατοικημένων περιοχών ή πλησίον αυτών – χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων- παρέχεται στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 4056/2012 οι οποίες είχαν ιδρυθεί ,λειτουργούσαν και διέθεταν ζωικό κεφάλαιο μέχρι τον Μάρτιο του 2012.
  • η διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης αφορά σε υφιστάμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση άδειας εγκατάστασης εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν πληρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις από πόλεις , οικισμούς κλπ αλλά και από υπόλοιπους χώρους ή δραστηριότητες που χρήζουν προστασίας.

2)Επίσης παρατείνεται έως 30/06/2019 η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των υφιστάμενων άνευ άδειας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων χωρίς την επιβολή προστίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *