Ζάκυνθος

Μέχρι τις 27 Απριλίου η προθεσμία για την εκμίσθωση και χρήση αιγιαλών

Στη διαδικασία που αφορά την εκμίσθωση των παραλιών σε ιδιώτες με βάση διαγωνισμό που γίνεται από το Δήμο αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία προειδοποίησε πως ειδικά φέτος κανείς δε θα δικαιολογείται να μην έχει εγκαίρως το μισθωτήριο.

Η διαδικασία είναι γνωστό πως γίνεται από το Δήμο ο οποίος εδώ και αρκετές μέρες έχει δώσει στη δημοσιότητα την προκήρυξη για την εκμίσθωση τμήματος των παραλιών αλλά και την υποβολή αιτήσεων χρήσης κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλών μπροστά από τις επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και το Λιμεναρχείο. Φέτος, οι εκτάσεις που θα καταλαμβάνει κάθε επαγγελματίας θα είναι διευθετημένες και δε θα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι καταλαμβάνουν λιγότερο ή περισσότερο χώρο από αυτόν που προβλέπεται» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζουρμπάνου, τονίζοντας πως ο κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να έχει τοπογραφικά σχέδια για το τμήμα του αιγιαλού που καταλαμβάνει αλλά και το μισθωτήριο.

Τέλος, η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας προέβλεψε ότι η διαδικασία από την πλευρά του Δήμου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απρίλη και κάλεσε τους επαγγελματίες να τηρήσουν ευλαβικά τις προθεσμίες γιατί δε θα υπάρχει καμία ελαστικότητα!

«Δε θα υπάρχει καμία ελαστικότητα στις προθεσμίες ούτε για τις εκμισθώσεις αλλά ούτε και για τις απευθείας παραχωρήσεις. Δε γίνεται κάθε χρόνο να έχουμε κάποιους συμπολίτες μας που θυμούνται να κάνουν αίτηση ακόμη και μέσα στον Αύγουστο και αφού πρώτα τον έχουμε συλλάβει! Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει μια τάξη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζουρμπάνου, συμπληρώνοντας πως όσα κομμάτια μείνουν κενά ή θα επαναδημοπρατηθούν  ή θα μείνουν ελεύθερα για τον κόσμο.

Να σημειωθεί πάντως πως η προθεσμία που έχει θέσει ο Δήμος Ζακυνθίων, τόσο για την εκμίσθωση τμημάτων του αιγιαλού, όσο και για την υποβολή αιτήσεων για την χρήση κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλών μπροστά από επιχειρήσεις, λήγει στις 27 Απριλίου και όπως διευκρινίζεται στο κείμενο της προκήρυξης, η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *