Ζάκυνθος

Μέχρι τις 19 Μαρτίου η αποχή από τα Δικαστήρια

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι του νησιού και σε απόφαση που πήραν στην προχθεσινή γενική συνέλευση γνωστοποιούν ότι η αποχή από τα καθήκοντά τους στα δικαστήρια ισχύει μέχρι και τις 19 Μαρτίου.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι δεν θα εκδικαστούν οι προγραμματισμένες υποθέσεις μέχρι εκείνη την ημέρα και αυτό αφορά και την υπόθεση με τον ορισμό τιμή απαλλοτρίωσης για το έργο Ξύγκια-Αλυκές.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου επισημαίνει ότι η απονομή της δικαιοσύνης οδηγείται σε απαράδεκτες καταστάσεις και υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τους Συλλόγους όλης της χώρας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

 

Με την από 5-3-2012 απόφαση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, αποφασίστηκε η κήρυξηαποχής διαρκείας των Δικηγόρων Ζακύνθου από τα καθήκοντά τους, από 6-3-2012 και εφεξής, με επανεξέταση της κατάστασης στις 19-3-2012, η έκδοση σχετικού ψηφίσματος, καθώς και η ανάληψη ποικίλων δράσεων στο μεσοδιάστημα προς ενημέρωση των συμπολιτών μας και ανάδειξη της νέας απαράδεκτης κατάστασης, στην οποία οδηγείται συνολικά η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Από 6-3-2012 και εφεξής, η αποχή θα καταλαμβάνει όσες δικηγορικές πράξεις προβλέπονται λεπτομερώς στην προηγούμενη υπ’ αρ. 23/πρωτ.580/6-2-2012 ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, στην οποία και παραπέμπονται οι ενδιαφερόμενοι. Διαρκούσης της ανωτέρω αποχής, δεν χωρεί η χορήγηση αδειών από το Διοικ. Συμβούλιο, για τη διενέργεια κατά περίπτωση δικηγορικών πράξεων, που καλύπτονται από την εν λόγω αποχή και κατ’ απόκλιση αυτής.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.  

Σπυρίδων Διον. Καλογερίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *