Ζάκυνθος

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η πληρωμή των επιδομάτων από το Δήμο

Μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πληρωθούν τα επιδόματά τους οι δικαιούχοι, ΑμεΑ του νομού. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να μην έχουμε άλλη εμπλοκή είναι μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να μην δεσμευτούν από αντίδικο του Δήμου που είναι ασφαλιστική εταιρεία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή αναζητούσε τρόπο να γίνει κανονικά η πληρωμή και τα χρήματα να φτάσουν στους δικαούχους. Ωστόσο  αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να εισπράξει από το ταμείο του Δήμου ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για θάνατο ατόμου που συνέβη κατά το παρελθόν από υπάλληλο καποδιστριακού Δήμου. Τα χρήματα που κατατίθενται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος και αφορούν μισθοδοσίες προσωπικού κλπ., ανά πάσα ώρα μπορούν να κατασχεθούν από την ασφαλιστική εταιρεία και γι’ αυτό ο Δήμος παρέκαμψε τη γνωστή διαδικασία.

Η καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων οφείλεται στο γεγονός ότι η πληρωμή μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών έπρεπε να γίνει αφού πρώτα ελαμβάνετο  απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. Αυτό έγινε πριν από λίγες ημέρες και τώρα η πληρωμή πρέπει να γίνει απρόσκοπτα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *