Ζάκυνθος

Μέχρι τέλος του μήνα οι διορθώσεις τετραγωνικών στο Δήμο

Μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεχίσει η διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στα ειδικά γραφεία που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Δήμο Ζακυνθίων.

Πρόκειται για την γνωστή διαδικασία που αφορά τα τετραγωνικά μέτρα που επανακαταμέτρησε η δημοτική αρχή και πλέον αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τον υπολογισμό των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Θυμίζουμε πως οι διορθώσεις γίνονται τόσο στα γραφεία που λειτουργούν στο δημοτικό κατάστημα του Βανάτου, όσο και σε ένα γραφείο που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στον ΕΟΤ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Πόλης.

Πληροφορίες γι’ αυτή τη διαδικασία έδωσε μιλώντας στον –Ε- ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός, ο οποίος έκανε γνωστό πως για διορθώσεις έχουν προσέλθει περίπου 4.000 κάτοικοι του νησιού.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως πλέον η προσέλευση έχει μειωθεί κατά πολύ, αφού η πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έχoουν εντοπίσει λάθη, προχώρησε ήδη στην διόρθωσή τους.

«Οι διορθώσεις συνεχίζονται κανονικά αλλά με πολύ μειωμένο ρυθμό σε σχέση με την αρχή. Πιστεύω πως αυτοί που έρχονται τώρα έχουν πολύ μικρές διαφορές και ίσως δε χρειάζεται να τις διορθώσουν καν, αφού οι τιμές ανά τετραγωνικό είναι πλέον μειωμένες» ανέφερε ο κ. Κυβετός, ενώ σχολιάζοντας τον αριθμό που προσήλθε για διορθώσεις ανέφερε πως είναι μικρός σε σχέση με το σύνολο των παροχών που μετρήθηκαν.

«Διορθώσεις έγιναν σε 4.000 συμπολίτες μας, από το σύνολο των 33.000 παροχών που μετρήθηκαν. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κατά κύριο λόγο λάθη ταυτοποίησης του ακινήτου με το ρολόι. Αυτό συνέβη σε κτήρια με πολλά διαμερίσματα και πολλά ρολόγια. Ακόμη υπήρχαν περιπτώσεις που καταμετρήθηκαν στάβλοι και αποθήκες. Στις περιπτώσεις που είχαμε σημαντικά λάθη, διορθώθηκαν τις πρώτες ημέρες και σταδιακά έρχονται αυτοί στους οποίους υπάρχει μικρή απόκλιση» ανέφερε ο κ. Κυβετός ενώ έκανε γνωστό πως υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που συμπολίτες μας ήθελαν να κάνουν διορθώσεις τετραγωνικών, την στιγμή που τα νέα στοιχεία που αποτυπώθηκαν ήταν τα σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται πως αφορούσαν ακίνητα μέσα στα όρια της Πόλης όπου έγιναν λάθη στην αντιστοίχηση των ρολογιών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, προκειμένου να γίνει η διόρθωση αρκούσε ο λογαριασμός της ΔΕΗ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρχαν διαφωνίες χρειάστηκαν συμπληρωματικά στοιχεία, όπως είναι το Ε9, η οικοδομική άδεια ακόμη και αυτοψία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Τέλος, για την επιστροφή των χρημάτων σε όσους πλήρωσαν λογαριασμούς με λάθη στα τετραγωνικά, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε πως έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ώστε τα επιπλέον ποσά να τους επιστραφούν ως αχρεωσθήτως καταβληθέντα. Όπως είναι γνωστό για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται πρώτα να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων.

Οι αντιδράσεις πάντως για το θέμα της επανακαταμέτρησης, αν και δεν προβάλλονται έντονα το τελευταίο διάστημα παραμένουν και στα πλαίσια αυτά η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκαν σε πολίτες, βεβαιωτικοί κατάλογοι με βάση τους οποίους υπολογίστηκαν τα δημοτικά τέλη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *