Ζάκυνθος

Μέχρι τέλος Ιουνίου ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές

Τη νέα υπουργό Παιδείας Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Αντικείμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται το θέμα της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων που ενδιαφέρει όλες τις ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδιά, τα οποία δίδουν εξετάσεις. Φέτος, το θέμα αυτό, είναι ενδεχομένως πιο σημαντικό, γιατί σε κάποιο μέρος οι πανελλήνιες εξετάσεις θα συμπέσουν και με την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Στα πλαίσια αυτά επισκέφθηκα εδώ το Υπουργείο Παιδείας, για να ενημερωθώ για την προετοιμασία των εξετάσεων.

Χαίρομαι πολύ να πω ότι διεπίστωσα ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης, όλα να εξελιχθούν ομαλά, διότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία των οικογενειών και πραγματικά ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης να εξελιχθούν όλα ομαλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία των εξετάσεων και όλους όσοι θα εργαστούν να επιτύχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, την ηγεσία, τους υπαλλήλους του υπουργείου, τους καθηγητές και όλους όσοι θα εμπλακούν στην ιστορία αυτή»

Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι του έδωσε και το τετράδιο του εξεταζομένου και πρόσθεσε: «Πράγματι είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια γιγάντια επιχείρηση. Επιστρατεύει εκπαιδευτικούς και υπηρεσίες. Το Υπουργείο ήταν ήδη προετοιμασμένο και οι υπηρεσίες του, τις οποίες ευχαριστώ. Δώσαμε στον πρωθυπουργό το τετράδιο των εξετάσεων στο οποίο γράφουν τα παιδιά και το οποίο ήδη βρίσκεται στα εξεταστικά κέντρα. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία. Εύχομαι ψυχραιμία στους γονείς, γιατί έχω κι εγώ παιδιά, που έχουν τελειώσει πριν χρόνια, αλλά από εμάς εξαρτάται να τα στηρίξουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Σε ερώτηση αν θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου, η υπουργός απάντησε: «Εχουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίσαμε το θέμα των εκλογών, εντός της εξεταστικής περιόδου. Θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία».

Σε ερώτηση αν αυτό γίνεται για λόγους κόστους δεδομένου ότι αν ξεπεραστεί ο Ιούνιος θα πρέπει να καταβληθούν υπερωρίες η υπουργός απάντησε: «Αρα και αυτό είναι μία παράμετρος».

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή, διότι δεν μας περισσεύουν».

Σε ερώτηση αν θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα η υπουργός απάντησε: «Αυτό ναι, υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει. Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *