Ζάκυνθος

Μέτρα -φωτιά με υποχρεωτική λειτουργία υπολογιστών στα ελαιοτριβεία

Το πρωί της προσεχούς Κυριακής και ώρα 10 το πρωί θα συναντηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σαρακηνάδου οι ελαιοτριβείς του νομού για να συζητήσουν θέματα του κλάδου με αφορμή την επικείμενη έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.
Με δηλώσεις του στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελαιοτριβέων Νίκος Σούλης έκανε γνωστό ότι από φέτος τίθεται σε ισχύ ένα νέο μέτρο που αφορά την τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών για να γίνεται η καταγραφή της παραγόμενης ποσότητας ελαιολάδου.
Στη συνάντηση θα παρευρεθεί εκπρόσωπος από την πανελλήνια ένωση ελαιοτριβέων για να ενημερώσει αναφορικά με την ηλεκτρονική διαχείριση στα ελαιοτριβεία.
Αυτό για μας είναι μία μεγάλη αλλαγή ανέφερε ο κ. Σούλης  καθώς και οι αγρότες πρέπει να κόβουν τιμολόγιο πώλησης για τον πυρήνα προς το ελαιοτριβείο.
«Θα αναγκαστούμε να βάλουμε υπάλληλο γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε υπολογιστές και τα κέρδη μας θα μειωθούν ακόμα περισσότερο», είπε ο Πρόεδρος των ελαιοτριβέων.
Για την ελαιοκομική περίοδο ο κ. Σούλης είπε ότι πέρυσι η παραγωγή ήταν μικρή ενώ το ίδιο αναμένεται  και φέτος. «Οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού με τις βροχές βοήθησαν κι ελπίζουμε ότι η παραγωγή λαδιού θα είναι λίγο μεγαλύτερη», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος. 

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *