Κοινωνία

Μέτρα για την αποσυμφόρηση των οδών στο Γαϊτάνι ζητά το Τοπικό Συμβούλιο

Μέτρα για την αποσυμφόρηση του επαρχιακού δρόμου που διέρχεται μέσα από την κοινότητα του Γαϊτανίου αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής,

Είναι γεγονός ότι μέσω της Επαρχιακής Οδού Ζακύνθου Βολιμών και ειδικότερα μέσω του Κόμβου Πάστρα διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα τόσο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων όσο και για την ασφάλεια των πεζών.

Είναι δε δεδομένο, πως μετά την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου αλλά και την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με πολυκαταστήματα, μεγάλα σούπερ μάρκετ κτλ η κίνηση στην περιοχή αυξήθηκε κατακόρυφα.

Το Τοπικό Συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στην πρόταση για μέτρα που περιλαμβάνουν τόσο τεχνικά έργα όπως διαπλατύνσεις, αλλά και κυκλοφοριακά μέτρα όπως είναι μονοδρομήσεις.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

  • Διαπλάτυνση οδικού τμήματος Κόμβος Πάστρα – Νοσοκομείο
  • Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων στο οδικό τμήμα Κόμβος Πάστρα – Σταυρός Γαϊτανίου
  • Μονοδρόμηση μόνο για βαρέα οχήματα των δρόμων «Ζωή» και «Μπαμπουράνου» στην περιοχή Βαρρές ώστε να δημιουργείται κυκλική κυκλοφορία και αποφυγή παράλληλης διέλευσης λεωφορείων, φορτηγών, βυτίων
  • Διαπλάτυνση του δρόμου «Ζωή» στις Βαρρές με κάλυψη των τάφρων εκατέρωθεν αυτού
  • Αναβάθμιση, διαπλάτυνση και βελτίωση χάραξης του οδικού τμήματος Λούμπα-Μπιτσιμπέικα, περιοχή Κυδώνι, ώστε να αποτελέσει τον κύριο οδικό άξονα διασύνδεσης του αεροδρομίου με τις τουριστικές περιοχές Ακρωτηρίου, Πλάνου και Τραγακίου.

Να σημειωθεί πάντως πως στον μακρόπνοο σχεδιασμό του Δήμου Ζακύνθου, περιλαμβάνονται έργα όπως η διαπλάτυνση της Νερούλη αλλά και η δημιουργία νέου κυκλικού Κόμβου στον Άγιο Λάζαρο προκειμένου να αποκατασταθεί ένα σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθούν προϋπάρχουσες προμελέτες και σχέδια που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και είχαν εκπονηθεί κατά το παρελθόν.

Ermisnewsroom/Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *