Ζάκυνθος

Μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τη διάβρωση στα καμένα ζητά από τώρα ο Αντιπεριφερειάρχης

Τη βοήθεια της αποκεντρωμένης διοίκησης ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς για λήψη μέτρων που δεν θα επιτρέψουν νέες καταστροφές στον τόπο μας εκεί που πρόσφατα είχαμε δασικές πυρκαγιές.

Εκείνο που πρέπει να αποφευχθεί είναι η μετακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χώματος και κορμών δέντρων από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία είχαμε και πέρυσι στη Ζάκυνθο  λόγω του βαρύ χειμώνα. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για το ίδιο θέμα τον Περιφερειάρχη, την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τις Τεχνικές υπηρεσίες ενώ εκτενής συζήτηση έγινε και στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβου΄λιο που διεξήχθη στη Ζάκυνθο.

Στο έγγραφο του κ. Μυλωνά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά τις επανειλημμένες δασικές πυρκαγιές που εξελίχθησαν στο Κερί, στο Κοιλιωμένο, στον Αγαλά, στον Αγ. Λέοντα, στο Καμπί, στις Ορθωνιές, στις Βολίμες, στο Καλαμάκι, στα Λαγκαδάκια κλπ. τις προηγούμενες ημέρες και ενόψει των επικείμενων βροχοπτώσεων κατά τους μήνες του φθινοπώρου, παρακαλούμε όπως συντάξετε κατεπειγόντως μελέτες στα σημεία που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, προς αποφυγήν των πλημμυρικών φαινομένων. Τις εν λόγω παρεμβάσεις, και στο μέτρο του δυνατού, θα τις επωμιστεί η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *