Ζάκυνθος

Μέσω Jessica η ολοκλήρωση της αποχέτευσης προτείνει η ΔΕΥΑΖ

Η υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης στην Πόλη, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Το προηγούμενο διάστημα, είχε δοθεί το «πράσινο φως» για την ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και πλέον οι διαδικασίες προχωρούν για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση αφού όλες οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για το εν λόγω έργο δεν έτυχαν ευνοϊκής εξέλιξης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης, μίλησε στην εφημερίδα μας για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ έκανε γνωστή την άφιξη του κλιμακίου του ΙΓΜΕ στο νησί μας, μέσα στις επόμενες ημέρες για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της διάνοιξης των νέων γεωτρήσεων.

«Η πρόταση αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην κεντρική και βόρεια Πόλη και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΖ και ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στο 1.500.000 Ευρώ. Συνεργαζόμαστε με τα στελέχη του Δήμου, ώστε η αποχέτευση της Πόλης επιτέλους να ολοκληρωθεί» δήλωσε ο κ. Αβράμης στην εφημερίδα μας.

Αναφορά από τον ίδιο έγινε και στις βλάβες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο δίκτυο ύδρευσης και για τις οποίες έγινε ενημέρωση και στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα προκλήθηκαν στον κεντρικό αγωγό αλλά και στις γεωτρήσεις, ωστόσο οι επισκευές έγιναν άμεσα και η υδροδότηση σύντομα αποκαταστάθηκε.

Καλαμάκι, Λαγανάς, Αργάσι και Βασιλικός ήταν κάποιες από τις περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος  ενημέρωσε και για τις εξελίξεις με το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, κάνοντας γνωστό πως έχει διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση του διαγωνισμού που προηγήθηκε. Στην συνέχεια θα ενημερωθεί η Διαχειριστική Αρχή και θα ακολουθήσει η εντολή για την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο που μειοδότησε στο διαγωνισμό.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ έκανε γνωστό πως στις 18 Ιουλίου αναμένεται στη Ζάκυνθο κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της διάνοιξης των νέων γεωτρήσεων σε Λιθακιά και αλλού προκειμένου το δίκτυο να τροφοδοτείται με καλύτερης ποιότητας νερό.

Να σημειωθεί τέλος πως στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για την υλοποίηση έργου ύδρευσης στην περιοχή του Λαγανά, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής σεζόν και θα δημιουργούνταν όχληση από τις εργασίες στην περιοχή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *