Ζάκυνθος

Μέση λύση επιδιώκει στο διάλογο με το Δήμο η Περιφέρεια για την Αλ. Ρώμα

Η υπόθεση της Αλ. Ρώμα φαίνεται ότι έχει  διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε με σκοπό την κατάθεση προτάσεων για το θέμα της πεζοδρόμησης.

Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου με την παρουσία του Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου και καταστηματαρχών αλλά στη διάρκειά της οι τόνοι ανέβηκαν καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν κατάφερναν να επικοινωνήσουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Το ζήτημα της Αλ. Ρώμα ήλθε ξανά στην επικαιρότητα μετά την ανάληψη αρμοδιότητας του εν λόγω δρόμου από την πλευρά της Περιφέρειας η οποία φάνηκε πρόθυμη σε διάλογο και αλλαγή πολιτικής στο θέμα του πεζόδρομου. Ωστόσο οι επιχειρηματίες που καθημερινά βλέπουν ότι τα έσοδά τους συνεχώς μειώνονται θέλουν να προχωρήσουν οι όποιες αποφάσεις χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου παρουσιάστηκε έγγραφο το οποίο χαρακτηρίζει ως εθνική οδό την Αλ. Ρώμα, η οποία αρχίζει από τον Αγιο Μάρκο και τελειώνει στο Κερί. Το έγγραφο παρέδωσε ο κ. Σπύρος Μυλωνάς που είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου και εξήγησε ότι έναν εθνικό δρόμο κανένας εκτός από το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος δεν μπορεί να τον πεζοδρόμήσει.

«Αν ο Συνήγορος του πολίτη στον οποίο προσφεύγουμε, μας απαντήσει επίσημα ότι τον δρόμο δεν μπορεί να τον αλλάξει κανείς εκτός από το Υπουργείο, τότε ακυρώνονται οι πεζοδρομήσεις κλπ.» εξήγησε ο κ. Σπύρος Μυλωνάς.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Κοντονής ανέφερε ότι οι θέσεις του φορέα έχουν γίνει γνωστές στο Επιμελητήριο και μάλιστα έχουν κατατεθεί εγγράφως στον αρμόδιο του εμπορικού τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Γαργαλέας επέμενε και ζητούσε έγγραφο με τις θέσεις του Συλλόγου, ενώ το ίδιο ζητούσε και  ο Αντιπρόεδρος.

«Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε υπέρ της διάνοιξης ή του κλεισίματος του δρόμου. Είπαμε ότι είπαμτε υπό προϋποθέσεις θετινοί να ανοίγει και να κλείνει ο δρόμος» ανέφερε ο κ. Γαργαλέας ζητώντας να δοθεί η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για να δοθούν στον Αντιπεριφερειάρχη.

Σε δηλώσεις της στον –Ε- η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλη Μπουζιάνου επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η θέση του Συλλόγου είναι γνωστή και σαφής για την πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα. Προτείνεται όπως επιτραπεί η διέλευση οχημάτων με εξαίρεση τα φορτηγά, η αυστηρά ελεγχόμενη στάθμευση και στη διάρκεια του καλοκαιριού η πεζοδρόμηση τις απογευματινές ώρες.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου, διατύπωσαν στον κ. Μυλωνά τις προτάσεις που έγιναν από την πλειοψηφία των φορέων που κάλεσαν να καταθέσουν την άποψή τους και του ανακοίνωσαν πως σήμερα η πρόταση αυτή θα υποβληθεί εγγράφως.

Εκείνο που δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο είναι η λήψη κάποιας απόφασης από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας καθώς η ενδεχόμενη προσφυγή του Εμπορικού Συλλόγου θα ανοίξει νέες πληγές με το έργο της πεζοδρόμησης που έχει γίνει με χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα και η όποια παρανομία έλθει στο φως θα προκαλέσει πληγές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *